|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   matične celice
7.4.2006 8:14:11   
Billi
Živjo!
Malo sem že brskala po forumu in nisem opazila, da bi kaj dosti govorile o shranjevanju matičnih celic (ali pa jaz ne najdem). Veliko sem že prebrala o tem - kaj to je, zakaj je dobro..., nikjer pa nisem zasledila kakšen je postopek pri nas, če se za to zadevo odločiš. Tudi na internetu ne najdem nič pametnega. Kdo to pri nas dela? Ali se je katera odločila za shranitev matičnih celic? Kje naj dobim več informacij o postopku pri nas? Če pa ste že na veliko razpravljale o tem, se pa opravičujem in mi samo povejte, kje naj najdem debato.
LP!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: matične celice
7.4.2006 10:28:04   
aja
Tukaj je link avstrijskega podjetja, ki omogoča odvzem tudi v Sloveniji, nato pa je kri shranjena v Avstriji. Imajo tudi zastopnika za Slovenijo, ki ti bo vse razlozil.

http://www.lifecord.at/

Če bos se kaj zanimivega izvedela na to temo bi te prosila, ce mi informacije posredujes (lahko na privat).

Hvala, Aja

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: matične celice
7.4.2006 20:27:24   
Billi
Hvala Aja!
Poklicala sem na številko, ki je objavljena na tej strani. Branko mi je povedal, da jih je treba obvestiti ene 3 tedne pred rokom, nato ti pošljejo pogodbo. Plačaš pa 450 e + 63 e (za škatlo). Ob porodu ti vzamejo matične celice in nato dobiš certifikat. Nato plačaš še 1100 e (na obroke zaenkrat še ni možno). To ti potem shranijo za pet let. Za vsakih nadaljnjih pet let plačaš potem še 140 e. Povedal mi je še, da je 3% možnost, da bi celice lahko pomagale v primeru bolezni tudi mami ali očetu otroka. Je pa še ena pomembna zadeva- zaenkrat naj bi garantirali uporabnost celic za 16 let. Možnost pa je, da bi bile celice uporabne tudi kasneje, samo še nimajo dovolj dokazov za to. user posted image Meni se zdi, da te bolezni dobi človek šele daleč po 16 letu, seveda pa ni nujno. Toliko zaenkrat, mogoče pa še kaj pametnega izvemo user posted image .

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: matične celice
7.4.2006 20:34:50   
Seven*
Zanimivo. A so v slovenskih porodnisnicah sploh pripravljeni opraviti to storitev? Meni se zdi, da bi me gledali, kot da sem padla iz lune, ce bi prosila za odvzem. Zadeva se vzame iz popkovine, ce sem prav obvescena ane?

Skoda, da sem sele zdaj izvedela da se to da tudi pri nas, sem mislila da je mogoce samo v tujini.. user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: matične celice
8.4.2006 15:36:15   
GoYa
Seven, v postojnski porodnišnici ti vzamejo zastonj. Ne vem, kako je v drugih porodnišnicah. V LJ tudi to delajo, samo ne vem, ali računajo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: matične celice
8.4.2006 16:36:15   
Gina
Meni je ful žal, ker se nisem takrat na to spomnila, ampak šele dva meseca po porodu. Nisem pa vedela, da to obstane tako kratko dobo. user posted image

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: matične celice
8.4.2006 17:23:23   
Billi
GoYa, verjetno misliš, da ti naredijo uslugo in da ti spravijo kri in popkovnice v škatlo zastonj. Drugače pa je treba v vsakem primeru plačati stroške za škatlo, transport in shranitev, kot sem napisala. Kolikor vem, pa to naredijo rade volje v vsaki porodnišnici zastonj. Nisem vedela, da je toliko zanimanja za to. Sem mislila, da boste bolj skeptične. Meni se zdi kar pametna zadeva. user posted image Ta Branko Pinter (branko.pinter@email.si) mi je poslal po mailu zloženko v slovenskem prevodu in če vas zanima je najbolje, da mu pošljete mail in vam jo bo poslal. Meni se zdi predolgo, da bi vam pripenjala.
...Sej mi bojo še zastonj to naredili, ker jim tako reklamo delam user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: matične celice
9.4.2006 2:54:35   
LEJLA

No neki malga smo tud tuki povedale

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=841657&mpage=1

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=844439

lp

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: matične celice
9.4.2006 11:25:23   
GoYa
IZVIRNO SPOROČILO: Billi

GoYa, verjetno misliš, da ti naredijo uslugo in da ti spravijo kri in popkovnice v škatlo zastonj. Drugače pa je treba v vsakem primeru plačati stroške za škatlo, transport in shranitev, kot sem napisala.


Da, to sem mislila.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...




Nakupovanje
patkapatatka

Ko najdeš najlepšo stvar za svojega otroka

gledaš ceno (57%)

kupiš brez nadaljnjega (43%)


Število vseh glasov: 206

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!