Kdaj se rast in teža ustalita? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Pikica76 -> Kdaj se rast in teža ustalita? (6.4.2006 22:55:10)

Mene pa zanima, kdaj se pri dojenčkih ustalita rast in teža? To me zanima namreč ker ne vem več katero številko naj našemu tamalemu kupujem, saj ima pri 5 mesecih že št. 74, ko pa mu hoče dat gor kaj od št. 80 pa je še ful preveliko. A se rast kaj upočasni v drugi polovici prvega leta?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.4.2006 0:54:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Lunca1 -> RE: Kdaj se rast in teža ustalita? (7.4.2006 6:12:28)

Kolikor se spomnim, je pri nas dolžina naraščala približno enakomerno, se pa potem malo ustali in gre počasneje. pri nas je bila ena številka drugače za ca. 3 mesece. Pri vas vidim da gre hitreje. Ne kupuj preveč, sploh ne toplih stvari, ker se zna zdaj vreme mal ustalit in ogret. Mogoče kupi tanjše stvari in mu obleči več plasti. Rokava in hlačnice pa lahko tako ali tako zavihaš.

TONČI. -> RE: Kdaj se rast in teža ustalita? (7.4.2006 7:05:33)

Moj je star pet mesecev in pol po je velik 74 cm. Vsak mesec pridobi po 3 cm. ima oblačila 80.

nejča -> RE: Kdaj se rast in teža ustalita? (7.4.2006 9:38:22)

Mi smo zelo hitro prišli na 75 cm in 8 kg, od 6,5 m naprej se pa ne premika kaj dosti navzgor.

tincci -> RE: Kdaj se rast in teža ustalita? (9.4.2006 8:13:53)

Pikica, tudi Hana nosi 74, se mi zdi, da imata podobne mere s tvojim. Pri nas je šlo največ gor prve tri mesece, v četrtem tudi še precej, v petem že manj. Je pa sedaj začela dobivat v dolžino.

Nimaš kej, sta velika. Meni je pediatrinja rekla, da se nimam kej bat, da to bo šlo vse dol, ko se enkrat začne plazit in hodit.

Stran: [1]