čiščenje ploščic in fug (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

PIAF -> čiščenje ploščic in fug (6.4.2006 21:46:32)

Kupila sem stanovanje, kjer so že bile položene ploščice v kopalnici in niso najbolj čiste, fuge še manj. Kako počistiti te trdovratne madeže???
Sem že našpricala z Cilitom, pa nič ne pomaga, pa z Cifom tudi ne gre.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Predlogi morda??

Anonimen -> RE: čiščenje ploščic in fug (6.4.2006 21:52:22)

V bolje založenih trgovinah obstaja čistilo prav za čiščenje umazanih fug.
Poglej v BAUHAUSU, MERKURJU.
Mogoče bi ti pa uspelo, če fuge namočiš z varekino. Probati ni greh pravijo.

lp

Anonimen -> RE: čiščenje ploščic in fug (6.4.2006 22:33:39)

Čistilo za fuge, zobna ščetka ali žica.

Če so fuge bele, jih bo pa verjetno lažje prebarvat.

lelaval -> RE: čiščenje ploščic in fug (6.4.2006 23:39:23)

Jaz ploščice in fuge v tuš kabini čistim z Brefom - s klorom (je za plesni). [sm=smiley20.gif]

KODA -> RE: čiščenje ploščic in fug (6.4.2006 23:50:16)

Kolegica mi je kazala eno čistilo za fuge,ki ga je kupila v OBI-ju.Spomnim se samo,da je v zeleni platenki,stane pa okoli 1000 sit.Baje zelo učinkovito.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

bambolina -> RE: čiščenje ploščic in fug (7.4.2006 7:25:01)

Eno čistilo je pa res super, za vse še tako trdovratne madeže...to
je Maglio (v plastenki na šprico - rumene barve). Jaz ga kupujem v Mercatorju in ga imajo gotovo v vseh bolje založenih trgovinah. Samo pošpricaš in pustiš 2 minutki in zbrišeš, učinek je neverjeten. No, fuge bo potrebno še malo zdrgniti. Probaj, res je fajn!

copka77 -> RE: čiščenje ploščic in fug (11.4.2006 13:16:15)

Sem imela enak problem z že položenimi ploščicami..uspešno ga rešiš z čistili kot so npr.cillit bang, rumeni meglio, bref za trdovratne madeže- pošpricaš, pustiš 5-10 min in nato juhuhu na vse štiri, ali /in na lestev, pa zobno ščetko v roke in drgnit po fugah...sproti obrišeš ali spereš z vodo (tuš). Potem pa za sijaj z ajxom za steklo spucaš, ko si seveda taveliko umazanijo že popucala. Za fuge , če kljub temu ne gre...kot se velikokrat zgodi v kuhinjah, pa se kupi BELILO za fuge..v Baumaxu, Obiju...

Stran: [1]