socialna pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

pinkiponki -> socialna pomoč (6.4.2006 21:40:56)

mene pa zanima naslednje....sestra je dobivala zdaj 3 mesece socialno pomoč, ker nikjer ne dela zaradi zdravstvenih težav. Zdaj, ko naj bi potekli ti trije meseci, so ji rekli, da bo dobivala to socialno pomoč nemoteno še naprej. Problem je pa v tem, da ni vedela, da mora na socialni samo šeenkrat na novo izpolniti polo, ampak ker tega ni storila še v marcu, sedaj aprila ne bo dobila.

Zanima pa me, a to pomeni, da za en mesec sploh ne bo dobila, a bo potem maja dobila še za ta mesec nazaj??? Prosim, če katera ima izkušnje, če mi odgovori.

Hvala

dix -> RE: socialna pomoč (6.4.2006 21:57:43)

Dvomim da ji bodo dali za nazaj. Je pa tako da najprej dajo za 3 mesece, pol daš ponovno vlogo in ti dajo za 6 mesecev in spet vloga in ... malo te šetajo v glavnem, seveda po nepotrebnem.

lelaval -> RE: socialna pomoč (6.4.2006 23:33:02)

1 mesec pred iztekom je potrebno ponovno vložit. Za nazaj pa mislim, da ne dajejo, nisem pa 100%.

Anonimen -> RE: socialna pomoč (7.4.2006 6:20:57)

Za primer: če odločba velja do konca marca, je potrebno v marcu vložiti naslednjo vlogo. Če jo vložiš aprila, ti odločba velja od 1. maja dalje, kar pomeni, da nakazilo dobiš šele 21. maja.
Za nazaj, torej za manjkajoči mesec april, ne dobiš nič.

dory -> RE: socialna pomoč (7.4.2006 7:39:39)

To sem tudi jaz enkrat pozabila...nisem bla pozorna na termine in tako sem en mesec ostala brez pomoci...za nazaj se ne izplacuje..evo s prve roke :)

frka -> RE: socialna pomoč (11.4.2006 10:52:31)

Ne bo dobila za nazaj, ker nič ne dobiš če ti pozabiš,seveda te pa na cds ne opozorijo pa bi te mogli to je njihova služba!!

Anonimen -> RE: socialna pomoč (12.4.2006 0:10:16)

Če se gre za prejemanje DSP, potem te na CSD niso dolžni opozoriti na to, da ti bo odločba potekla. Kajti če v roku ne oddaš vloge ponovno, enostavno smatrajo, da se je tvoj položaj poboljšal in da DSP ne potrebuješ več.

Stran: [1]