|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvo bitje srčka!
6.4.2006 18:09:09   
Anonimen
Pozdravljene,

Mene pa zanima kdaj naj bi srček najprej začel biti? Pri kolikih tednih nosečnosti?
Sestra je čisto na začetku nosečnosti in ji ginekolog pravi, da plod raste, da pa srček ne bije več in da je bebika odmrla. Sama misli, da je noseča šele cca 3-4 tedne, čeprav je imela že prej izostanek menstruacije, endar so ji testi kazali negativen rezultat!
Ali je imela katera podoben primer?

Hala vam za pomoč!

k.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvo bitje srčka!
6.4.2006 18:16:15   
Anonimen
plod raste, srček, pa ne bije user posted image
malo čudno tole, mislim, da če plod odmre (srček preneha bit) tudi rast ne more večuser posted image aja pa tudi pri 3-4 tednih se ponavadi ploda ne vidi, pač pa samo vrečica.

< Sporočilo je popravil matejka81 -- 6.4.2006 18:17:19 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.4.2006 18:16:30   
ElaM
Kako, je nosečnost odmrla, če plod raste?user posted image
Mislim, da se vidi pri 6 tednih, včasih tudi kasneje.

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.4.2006 18:19:18   
ElaM
Matejka 81, kako sva usklajeni.user posted image

:)

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.4.2006 18:31:43   
Anonimen
Prejšnji teden je bila vidna samo mala pikica, čez en teden je plod zrasel v manjšo vrečkico.
Ginekolog pravi, da  plodu srce ne bije. Zato me pa zanima kdaj dejansko začne sploh srce biti??
Naročena je za pregled zopet čez en teden. če srce še vedno ne bo bil, bo sestrico poslal na čiščenje.
Se vam zdi prezgodaj za take diagnoze, čeprav pravijo, da čiščenje manj boli, če je plod manjši?!?
Res ćudno?!?

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.4.2006 18:37:26   
Anonimen
Tak ti bom povedala, danes sem fuuuul jezna na ginekologe, ker tak neumno naročajo na preglede, da ne moreš verjet user posted image , zdaj če mora tvoja sestra čakat so jo prezgodaj naročili v vsakem primeru, jaz imam prvi pregled KOMAJ v ponedeljek, in sem že zdaj v 10. tednuuser posted image , tako, da ne vem, kaj si predstavljajo, ene jemljejo, prehitro, da jih nervirajo, kako ni vse tako kot, bi moralo biti, druge naročajo prepozno, da tudi že živce zgubimo, JA MADONA, saj vsi plačujemo zdravstvo! Ne vem zakaj nimajo nekak urejeno to, pa bi vse jemali, na prvi pregled npr. v 8. tednu? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.4.2006 21:21:04   
_katka_
Odgovarjam tudi iz lastnih izkušenj.

1. Če je zelo malo noseča, je velika verjetnost, da se bo čez en teden videl tudi utrip srca. Srce začne biti sicer že zelo zgodaj, vendar ni nujno, da je to vidno na ultrazvoku (plod je verejtno velik le kakšen milimeter).

2. Dokler plod raste, ni umrl.

3. Tvoje sestre noben ginekolog na tem svetu ne more poslati na čiščenje. Tudi če pride do odmrtje ploda, naj se sama odloči za ta korak. Tu ne trdim, da ne sme poslušati ginekologovega nasveta. Vendar, če je v dvomih, naj gre raje še na drugo mnenje. (Sama sem imela "srečo", da je bil moj ginekolog zelo razumevajoč. Na UZ sem bila trikrat. Še tik preden mi je delal abrazijo, sva šla pogledat. Od prvega UZ, ko ni bilo bitja srca - plod je bil velik 10mm - do čiščenja je minilo deset dni - plod ni rastel.)

4. Čiščenje ne boli, ker poteka v popolni anesteziji.

Lep pozdrav, z mislijo na srečen razplet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.4.2006 22:19:14   
Anonimen
Hala vsem, sploh Katki!

(odgovor članu _katka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.4.2006 9:25:21   
Anonimen
Srček začne biti v 5. tednu nosečnosti, računano od zadnje menstruacije (seveda če je bil ciklus reden). V 5. tednu se tudi že lahko vidi zarodek na UZ, včasih pa tudi ne in se vidi šele kasneje, v 6. ali celo 7. tednu.

Matejka, se strinjam s tabo. Razumni in samozavestni G. vedo, da je pred 8. tednom brezveze naročat na preglede. Čisto dovolj zgodaj je, če se naroči med 8. in 10. tednom, se vsaj zagotovo kaj vidi in lahko oceni. Vendar se ženskam mudi, hočejo svoje potomce videti čim prej se da, nekatere G. pa tudi skrbi za svoje dobro ime (ki včasih nima nobene veze s strokovnostjo). Potem se na žalost velikokrat dogaja, da ženske grejo na pregled v 7. tednu ali še prej in se nič ne vidi. Test je bil pozitiven, na UZ pa ni nič videti in potem seveda nastane cela panika, kaj se dogaja, v naslednjih 14 dneh sledi stres, potem pa se izkaže, da je vse OK., le da je bil zarodek še premajhen. Sekiranje brezveze, tako s strani G. kot preveč nepotrpežljivih nosečnic. V 9. tednu pa se že lepo vidi obrise novega človečka, glavico, zametke okončin,...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?