Seven*
|
Kdo tu povelicuje dojenje? Dojenje je boljse od hranjenja po flaski in to je dejstvo. A lahko trdis nasprotno? Ce pa mleka ni, ga pac ni.. In potem se clovek ne rabi metati na zobe, imeti poporodno depresijo ali kaj podobnega. Kdo pravi, da dojenje stece takoj? Marsikomu stece sele cez par mesecev, marsikomu pa tudi ne.. In zakaj bi na vrat na nos obupali in se tolazili: NE gre in pika. Ja, vecina mam, ki ne doji to naredi. Jansica, ce si imela mastitis, je bilo edino prav kar je dejala patronazna. Dojit in se enkrat dojit. Samo otrok tako dobro izprazni dojko. Tega ne zmore nobena crpalka. Ce si imela mastitis, ti je mleko ostajalo in verjetno nisi znala pravilno pristaviti, otrok ni znal sesati in posledicno je bil lacen. Moje mnenje je, da ni problem v promociji dojenja, problem je, ker je premalo pomoci, ker so zenske prepuscene same sebi. In se nekaj je krivo. Nasa druzba. Ce bi mamice imele "zizo zunaj" na vsakem koraku, dojile na ulici ipd.. bi se ze od malega lahko naucili kako se doji, to bi namrec vsak dan lahko videli. Ker pa se vecina mam skriva po straniscih in raznih previjalnicah, potem pac nastane to kar nastane.. A mislite da africanke kdo nauci pristavljat otroka? Ne, to imajo ze v krvi, ker to vsak dan vidijo.. Nazalost je pac moderen svet taksen in ne zivimo v afirki, zato si pac pomagamo sami. Preberemo kaksno knjigo, gremo na predavanje o dojenju, klicemo svetovalke za dojenje.. Predsodki glede dolzine dojenja? Kaj to pove? Da nekje globoko v sebi nismo sprejeli dojenja kot del hranjenja, ampak imamo se vedno seksualni priokus ko pogledamo triletnega otroka, ki se doji.. Ampak, v tem ni noben problem, problem je v nas samih. Ce se pa kaksna mamica odloci, da bo dojila kratko dobo, je pa to njena stvar, naj ne dela slabe vesti okolici s svojimi pogledi. Kot sem ze stokrat napisala, stvar lahko tisockrat obrnes, se vedno smo sesalci. Pa nehajte se ze pri bogu smilit same sebi. Ce ne dojite pac ne dojite.. Tako kot je enkrat napisala Al Bina, ce ste tako prepricane v vse skupaj, ste s tem tako ali tako zakljucile in se ne rabite opravicevati celemu svetu. Mucenistvo mi gre ze pocasi na zivce. Se opravicujem, ampak tole mi pa ze pocasi najeda... In ce mi bo pasalo, bo Ema visela na zizi do stirih let.