nejcko
|
Oh, Kepica moja, podajva si roke. Te popolnoma razumem, ker doživljam isto. Sicer od 9. učim samo 1. nivo in jih imam zelo malo v skupini, kadar pa fašem cel razred, je pa obup. Tudi na naši šoli vsi komaj čakajo, da se znebijo enega devetega razreda. Ampak je vic v tem, da imajo na vidiku še bolj bolj problematičen 8. razred, tega pa imam jaz 2. nivo in ti povem, da je za pop***. Samo klepetajo, se zmerjajo med sabo, si jemljejo stvari, nič se jim ne da, nič jih ne zanima ... lahko se na glavo postavim, naredim altro ke spektakel, ampak ura propade v šusu. Enostavno se z njimi ne da delati. Ma ni da ni in pri nas ni zaleglo niti posredovanje ravnateljice, niti klicanje staršev v šolo - NIČ. Meni zdaj, iskreno povedano, dol visi. Teh par mesecev bom še potrpela, potem pa zginem od tukaj. Ma grem raje skrete pomivat, kot da se s takimi bodem. Sploh ker vidim, da vsem po vrsti dol visi, sploh pa ravnateljici. Glavno da ji starši ne hodijo tožit, pa je vsa srečna in se slepi, da naša šola je pa oh in sploh in brez problemov. Ja pa ja de!!!! Ti pa svetujem, da si narediš en seznam učencev in si notri vsak dan dosledno zapisuješ vse, kar se v razredu dogaja. Kdo ima/nima DN, kdo ima/nima DZ, disciplina. Vsak mesec daj tak popis razredniku, naj starše seznani s situacijo. To pri meni še najbolj pali, sploh ker zraven pripnem še vse listke z raznimi risbicami in sporočilci, ki jih zaplenim med poukom. Ti bo vzelo kar nekaj časa, ampak se res splača. Ampak vse naj bo datirano. Nujno!!! Gina ti svetuje prijaznost - no, ja, jaz nisem več prijazna. Sem bila na začetku in zdaj krvavo to plačujem. Ni šans več - nasmeh na mojih ustnicah pri njih veliko stane. In nič pregovarjanja in pogovarjanja. Jaz sem izrekla preveč besed, se o vsem skušala pogovoriti. Ja pa ja de. Pogovarja naj se mulc z mamo al pa s psihologinjo, jaz ne debatiram več. Ja, Kepa, tako daleč sem prišla. Vse tisto, kar sem najbolj ljubila v pedagoškem poklicu, je splavalo po vodi. Nočem biti tak učitelj, ampak moram biti, žal. Zato ... pri meni pali edino še gimnazija ali kakšna podeželska OŠ, v nasprotnem primeru pa ... pucanje sekretov - raje to slednje, kot biti še eno leto v takih razmerah. In še za vse tiste, ki vpijejo o avtoriteti in sposobnosti učitelja - jaz sem strokovnjak na svojem področju; defektolog, specialni pedagog, socialni delavec, psihoterapevt, varnostnik, policaj, kloven - nap, teh šol pa jaz nisem od blizu videla. Se vam zdi, da bi jih mogla? In to samo zato, da bi lahko z mulci analizirala Prešernovo Zdravljico ali prebrala kakšno komedijo? Če je vaš odgovor da, potem vam odstopam svoje delovno mesto ... z največjim veseljem.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 5.4.2006 23:42:30 >
|