Čaj iz malin/malinovih listov (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


puncica -> Čaj iz malin/malinovih listov (5.4.2006 11:20:45)

Kje ga prodajajo (lokacija Ljubljana) in kako ga prakticirate (koliko ga popijete na dan in kdaj ste začele) Pa za tiste ki ste že rodile a je kej pomagal?

Hvala

LP




al1* -> RE: Čaj iz malin/malinovih listov (5.4.2006 11:35:22)

Jaz sem ga pila v 2. nosečnosti od 36. tedna naprej. Spila sem vsak dan eno skodelico, liste sem si pa nabirala sama, ker je bilo poletje in imamo maline pred hišo.

Če je pomagal pa težko rečem. Rodila sem 2 tedna po roku, ko so mi porod sprožili. Je pa res, da se je potem rodil v 45 minutah, imel obseg glavice 36, pa mi niso rabli prerezali presredka.
Kolegica, ki je pravtako pila ta čaj, je rojevala zelo dolgo in na koncu se je porod končal z vakumom.




petka -> RE: Čaj iz malin/malinovih listov (5.4.2006 11:44:49)

Jest sem ga kupila v city parku, v "domači lekarni", stane pa okol 500 sit




golob -> RE: Čaj iz malin/malinovih listov (5.4.2006 12:59:09)

joj drage punce!
Tudi meni so ga svetovali...Potem sem šla preverjat skoz vso znanstveno literaturo in skoz vso neznanstveno o vplivu malinovih listov oz. čaja  na pospešitev poroda. Nekje v zelo stari literaturi je res pisalo, da mehča sluz v porodnem kanalu....Ampak nikjer nobenega podatka o dokazanem delovanju in kar je še pomembneje o vplivu na otročka!!!! Otroček se bo prej ko slej rodil...Jaz se nisem poslužila tega nasveta, kljub temu, da sem rodila močno čez rok(11dni).Ne vem...Karkoli zaužiješ ni namenjeno le tebi ampak gre po večini tudi do tvoje male pikice...Odloči se pa sama.Tako je pač moje mišljenje.
Lp




AnBan -> RE: Čaj iz malin/malinovih listov (5.4.2006 16:01:00)

Moja svakinja pa je pila čaj iz plešca...je tudi meni tašča svetovala...pa se mi ni ljubilo še tega kuhat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
http://www.trebnik.com/zelisca/plesec.php




Barbs -> RE: Čaj iz malin/malinovih listov (5.4.2006 16:05:21)

Jaz tudi grem jutri na tržnico po čaj. Ne vem sicer, kako vpliva- ga nisem še nikoli pila. Pa Danes itak začenjam 36. teden, tako, da kakšne frke po moje ne bi smelo bit. Kdaj pa ga je treba nehat pit? Al ga kar do konca?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




jasnica -> RE: Čaj iz malin/malinovih listov (6.4.2006 9:37:07)

Jaz sem ga kupovala na tržnici v BTCju. Pila sem ga skoraj en mesec in to kar v velikih količinah. Pomagal pa ni nič, porod so mi sprožli, svojih popadkov nisem imela, maternični vrat ni bil zmehčan,.. pa sem ga od pol litra do liter na dan spila!




Stran: [1]