Anonimen -> Naravne barve za pirhe (5.4.2006 9:31:10)
|
Rožnati pirhi: Z vložene rdeče pese odlijemo tekončino,jo nekoliko razredčimo in v njej kuhamo ter ohladimo jajaca.Lahko pa vzamemo pol kilski paket zamrznejnih malin,jih odmrznemo,prilijemo malo vode,zmiksamo,precedimo,dodamo malo kisa in v tej tekočini kuhamo jajca. Skoraj črni pirhi: Jajca kuhamo v gostem ruskem čaju Oranžni pirhi: V vroči vodiraztopimo nakaj žlic rdeče paprike in v tej tekočini kuhamo jajca. Rumeni pirhi: V vodi najprej skuhamo skodelico ognjičevih cvetov z malo kisa in soli,nato precedimo in v zavretku skuhamo jajca. Zeleni pirhi: V vodi pol ure kuhamo špinačo,zeleni čaj,koprive,preslico,kislico in regrad(na 2 litra vode naj bo kar pol kilograma zelišč,žlica zelenega čaja,in deciliter kisa)Nato z paličnim mešalnikom vse skupaj zmiksamo precedimo skozi gazo in v tej tekočini štirideeset minut kuhamo jajca([image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) nato jih kar v tej vodi tudi ohladimo. Rjave pa že veste,da se kuhajo v vodi skupaj z olupki čebule.
|
|
|
|