Anonimen -> Čokoladna velikonočna torta- (5.4.2006 9:09:26)
|
Recept za biskvit:(model širok 28cm) -6 jajac 200g sladkorja -200g moke -30g kakava. Priprava:beljake in rumenjake ločimo in jih damo posebej v dve skledi.Polovico sladkorja dodamo beljakom,polovico pa rumenjakom.Oboje ločeno stepamo pet minut s stepalnikom.Vse skupaj pa nato stresemo v večjo posodo in s kuhalnico narahlo zmešamo,skupaj z moko in kakavom.Rahlo zmes pretresemo v tortni model okrogle oblike,ki ga prej obložimo z peki papirjem.Biskvitno testo pečemo 40 minut na 180 stopinj.Še toplega iz modela zvrnemo na trdno podlago in pustimo da se ohladi.Šele nato hladnega lahko prerežemo na tri ali štiri plasti. Nadev: -2l sladke smetane 200g kakava 50g kristalnega sladkorja -2centilitra ruma. Priprava: Smetano kateri primešamo vse sestavine na trdo stepemo. Sladkorna voda za namakanje biskvita: #dcl vode 200g sladkorja To zmešamo in zavremo.Potem odstavimo in dodamo še dva centilitra ruma ali rumove arome za okus. Za okraševanje torte: 500g marcipana za prekrivanje torte(razvaljamo ga z valjerjem) 300g marcipana za figurice. jedilne barve, modečki za kekse Tu se lahko ridružijo večji otroci in iz marcipana izdelajo figurice za na torto.(piščančke ali ovčke...) Kako namakat biskvit.Najprej z sladkorno vodo namočimo spodnjo plast biskvita in pri tem pazimo,da ga ne premočimo,šele nato namažemo z nadevom.To ponovimo pri vseh plasteh.Torto nato pokrijemo še z vrhnjo plastjo biskvita in jo damo v hladilnik za dve uri,da se prpoji in strdi.Šele nato se lotimo okraševanja z marcipanom.Preden jo postrežemo okrašeno še enkrat damo v hladilnik za dve uri. Glede nadeva pa:lahko si izmislite še kakšen drug nadev po svojem okusu. Torta je lahko obložena z marcipanom,ki ga pobarvate v zeleno in bo izgledal,kot travnik.
|
|
|
|