Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: fricka Veš kaj, kompliciraš. Ne jej solate, pa je! Meni nobena tašča in mama ne skuha kosila..... Pa bi bila vesela, če bi mi kdo skuhal kosilo, četudi ne bi jedla solate. Včasih enostavno preveč kompliciramo in ne cenimo tega kar imamo. Se popolnoma strinjam. Brez veze se jezit zaradi ene solatke. Drugače pa o škodljivosti mleka.... vsako homogenizirano mleko je zanič, ker je "zdrobljeno" na drobne molekule, ki niso enake kot tiste original izpod krave. In take naše telo ne presnavlja, se nalagajo na stenah žil ali kako že. Zato je vsako mleko, na katerem piše, kakšen % maščobe je v njem, enako mnogo zanič, pa je vseeno ali alpsko ali navadno. Najboljše je tisto, ki je direkt izpod krave. Alpsko pomeni samo to, da dajo mleko na visoko tem. za par sekund in ga hermetično zaprejo. postopek je enak, kot če sam doma karkoli vagaš, v bistvu bi načeloma tudi mleko lahko. Solata iz masovne proizvodnje je polna fitofarmacevtskih sredstev, smo ravno zadnjič razpravljali o tem, je primoža dal en link, kjer točno piše koliko česa vsebuje katera zeljenjava in sadje. Solata pa ima zato celo več strupov kot paradižnik v sebi, pa veste da se paradižnik kar nekajkrat na leto škropi v masovni proizvodnji, ker ima v sebi veliko vode, pa solato špricajo s snovmi proti plesni, zato je tako lepo zelena še po enem tednu doma v frižiderju, kar domača ni, prej uvene. Me bo primoža popravil, če sem narobe napisala, ko se bolj na kemijo spozna. Mikrovalovka deluje na principu mikrovalov, kar so isti valovi, kot npr. radijski, samo da so tu zaprti na zelo majhni površini. Če si mislite, da ti valovi potujejo s svetlobno hitrostjo, to pomeni, da en elektronček obkroži zemljo v eni skundi 7x, potem vam mora biti jasno, koliko milionkrat gre ta isti elektronček čez mikrovalovko v isti sekundi. Jasno da pri tem pride do trenja, ko se vodne molekule zaletavajo med sabo. Ker se zaletavajo, se segrejejo in yes, hrana je topla. Kaj je na tem spornega za zdravje? Elektroni, valovanje? Vse to je itak okrog nas ves čas, itak vliva na nas, mikrovalovi so del zemlje oz bolje vesolja. Ne ustvarjamo jihmi, samo iz ene oblike energije v drugo jih spreminjamo. Meso, no ja, o tem bi se pa dalo spet razpravljat. Energija je energija, druge vrste je , ješ tisto, kar rabiš. Problem rata, če ješ preveč agresivne hrane, ki je pojedla preveč antibiotikov, ki je pojedla preveč špricarije iz zelenjave.....
|