Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Temi BIDE s foruma NAŠ VSAKDAN, se mi zdi... Tam se je debata začela s tem, ali naj se v kopalnico postavi bide ali ne, nadaljevala s tem, za kaj vse RR-ovke uporabljajo bide (za namakanje cunj, umivanje otroških zob in PRANJE SOLATE), Zdaj pa mi naj, lepo prosim, nekdo citira del zapisa, kjer piše, da kdo pere solato v bideju. Ker se ta informacija pojavlja na raznoraznih forumih in je jaz ne najdem. Najdem samo to, da nekdo piše, da pač tudi solate, ki je oprana v kuhinjskem koritu in ne v posebni posodi, ne je. Potem pa se to začenja v drugih sporočilih generalizirat na bide. Mislim - al jaz ne znam brat al pa ne zna brat kdo drug!!! Glede pranja solate pa je takole. Jaz bi raje jedla neoprano kupljeno kot neoprano domačo. Ker neoprano kupljeno itak gojijo v sterilizirani zemlji oz. še najpogosteje v pesku, ker jo pred prodajo masovno operejo na tekočih trakih in ker je, vsaj fizično, neoprana veliko bolj čista kot domača. Uživanje neoprane domače zelenjave je za moje pojme zelo malomarna navada in kdor to počne se resno igra z zdravjem. Pa pustimo mačje in pasje iztrebke in/ali lulanje, dovolj je že dež, ki to solato umiva in vsi ostali mikroorganizmi, tudi bakterije. Potem pa v kakem mestu nenadoma otrok zboli in čez par dni umre za meningitisom pa se ne ve od kje. Ne bom trdila in ne trdim, da se je okužil s solato, je pa tudi možno, da je okužba prišla zaradi nepravilno pripravljene hrane. Nosečnice, ki uživajo neoprano domačo zelenjavo, pa se naravnost igrajo z življenjem svojega otroka. Ste vedeli, da v Italiji nosečnicam ginekologi priporočajo, da domačo zelenjavo operejo v posebni tekočini, ki se doda vodi, v kateri peremo zelenjavo, in le to razkuži? Ker je toksoplazmoza za njihove pojme preveč pogosta, pri nas pa se očitno lahko zgodi!
|