Žabice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

vevi2 -> Žabice (4.4.2006 20:05:19)

Pozdravljene mamice!

Mene pa zanima do kdaj boste oziroma ste svojim sončkom oblačile žabice pod hlače? Zunaj je že precej toplo, pa če ima še podložene hlače se mi zdi kar malo veliko oblečen. Sploh danes je bilo popoldne prav vroče in sem se začela spraševati, če so sploh še primerne.

Hvala za odgovore!

Pozdrav!

NinaŠ -> RE: Žabice (4.4.2006 20:09:03)

Jah odvisno koliko so stari otroci? Anžetu (2 leti) pod podložene hlače ne oblečem več žabic, Tini (5 mesecev) pa.

vevi2 -> RE: Žabice (4.4.2006 20:09:57)

Sem pozabila napisat, naš ima 10 mesecev.

chips -> RE: Žabice (4.4.2006 20:10:09)

Jaz ji še oblečem ,ampak ne prav ˇštrampleˇampak bolj tanke žabice!Moja je stara  5 mesecev in nevem do kdaj ji naj oblačim kapico sicer ji dam bolj tanko ampak vseeno.Včasih je že tako toplo zunaj da se mi zdi da bi bila lahko brez  pa me je strah da si nebi ušeske prehladila!!

lex -> RE: Žabice (4.4.2006 20:11:35)

V vrtcu imajo še vsi dvoletniki žabice, ta starejši pa bolj ne kot ja. Jaz mojemu še dam, pa je star 14 mesecev, ker še ni tako toplo, da bi lahko bil brez. Enkrat okoli 1 maja pa upam, da bomo že brez.

kofetek2010 -> RE: Žabice (4.4.2006 20:19:53)

žabe še ima, podloženih hlač pa nič več, na glavi pa ima tanko rutico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

CIPRESA -> RE: Žabice (4.4.2006 20:20:20)

Naš bo star 8 mesecev in mu jih še vedno oblečem. Nečak pa bo maja dopolnil 2 leti, on pa že veselo raca brez žabic naokrog.
Se mi zdi da večjim ki hodijo in se gibajo žabice niso več potrebne za našega ki pa samo sedi ali pa spi zunaj pa ni nič narobe če bo še nekaj časa v njih vsaj toliko da se vreme že enkrat poštima.

ZARA -> RE: Žabice (4.4.2006 20:24:04)

Moja 23 mesečnica jih ima še kar, take, bolj tanke. In jih bo sigurno imela še en čas, ker na veliko leze in se valja po tleh, ki niso ravno topla. 
lp

lelaval -> RE: Žabice (4.4.2006 20:26:01)

Jaz ji še vedno oblačim, pa bo čez teden stara 10 mesecev. Ko sva zunaj, večino časa spi, pa se mi zdi bolje, da ji je toplo, kot, pa, da jo zebe. Ji pa čez oblečem tanjše hlačke.

Naja31 -> RE: Žabice (4.4.2006 20:29:33)

Moj eno letnik jih še ima, s tem da nima več podloženih hlač.
Če pa ima podložene hlače, mu dam dokolenke in je brez žab.

spacey -> RE: Žabice (4.4.2006 21:04:57)

Naš 1 letnik jih tudi še ima, pa smo iz obale doma, ampak kaj ko se on potem zunaj vsede na travo, beton, kamenje, itd. in to je vse bolj hladno in vlažno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz sem definitivno za, vsaj še ta mesec.

Pravijo, da vsi meseci, ki imajo v imenu črko "R", so hladni .. torej apRil, pomeni da je še za bit dobro in toplo oblečen. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pupica -> RE: Žabice (4.4.2006 21:49:06)

Naša jih za noter(za doma) ni imela celo zimo oblečene, ker imamo pretoplo, vsakič ko pa smo šli ven, sem ji jih oblekla. In jih še sedaj. Ima pa že tanjšo jaknco in tanjšo rutico.

LORELAJ -> RE: Žabice (4.4.2006 21:53:12)

Moja 2-letnica sploh ne nosi žabic pozimi, smo pa iz Vipavske doline, kjer je burja,...  nikoli jih ni  imela tudi ko je  bila mlajša. Jaz nisem opazila, da bi bila kaj bolj bolna kot nečak,ki ima vedno žabe pa še termo hlače povrh za znotraj in zunaj.

Moja 4 mesečnica tudi nima več žabic oz. jih ima samo takrat ko jo oblečem v trenirko, ki je iz zelo tankega materijala ( so falili kupit).

Marogica -> RE: Žabice (4.4.2006 22:03:53)

Naša dva jih nista imela NIKOLi. Pozimi smučarske hlače preko, pomladi in jeseni pa malo bolj debele hlače ali trenirkico. Otrokom je res vroče, ko pa tako radijo divjajo, v stanovanjih/vrtcih je 23 stopinj. Zakaj torej žabice?

Cikica -> RE: Žabice (4.4.2006 22:48:17)

Naš je star 2 leti in mu še dam včasih žabice,drugače pa mu ko je že lepo toplo dam kar dokolenke.

kati* -> RE: Žabice (5.4.2006 10:11:10)

IZVIRNO SPOROČILO: chips

nevem do kdaj ji naj oblačim kapico sicer ji dam bolj tanko ampak vseeno.

probaj s trakom za lase (imajo tudi take, ki dobro pokrijejo ušeska) - pri nas se super obnese

Nej -> RE: Žabice (5.4.2006 12:33:15)

Jaz mislim, da dojenčki v tem letnem času še defintivno morajo nosit štrample (no žabe kot rečete vi). Našemu Anejčku (4,5 mesece) imam namen kupit tanjše štrample, pa ene kavbojkice gor plus čeveljči, pa bo.

Anonimen -> RE: Žabice (5.4.2006 15:06:36)

Notri - že en mesec ne več
Zunaj - če je toplo, podložene hlače, brez žabic

Kapica - imamo že 14 dni tatanko.

Star smo 9m

Anonimen -> RE: Žabice (5.4.2006 15:30:12)

Jaz sem bila prejšnji teden pri pediatrinji in ko je videla, da mu oblačim žabice gor mi je rekla, da to pa ne, da je že pretoplo za žabice, ker dojenčki nimajo razvitega termoregulacijskega sistema in da jim je prevroče.
Dojenčki kot je moj (star bo 5 mesecev) še ne švicajo in jim je nato prevroče in se lahko pojavijo razne pikice- alregije zaradi vročine.

JE rekla, da samo hlače in nogavičke in da jih zunaj itak pokrijemo, čez noge z odejico.

Stran: [1]