KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


XXYY -> KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (4.4.2006 20:03:00)

Ahoj!

Kot vam že naslov pove, me zanima kateri šampon uporabljate za vaše sončke?

Naša ima tudi temenca in me zanima, ali je vredu šampon od NIVEJE (k je s kamilico in un k je zraven še za kopel). Ali priporočate kateri drugi šampon za glavco, ki ima polno temenc gor.

Saj ji temenca dajem z olivnim ali pa mandljevim oljem stran. Potem jo pa s šamponom umijem - samo nisem prepričana ali  sta vredu ta DVA šampončka.

Hvala za vaše odgovore.




vevi2 -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (4.4.2006 20:09:04)

Mi imamo od Bubchna šampon in vse za kopanje. Se mi zdi super. Ko smo imeli temenca smo ga  umivali s šamponom  samo 1 x na teden, drugače pa smo mu laske vsak dan le zmočili z vodo in nato ponovno naoljili.




nana 27 -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (4.4.2006 20:17:33)

Sem ravno od temenc pisala na tem forumu. Tudi mi imamo ta šamponček- kopel od Nivee in se mi zdi super [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Saj vse delaš v redu, le da po kopanju punčko namaži še z oljem za nego, da ne bo glavica suha, ker se na suhi bučki prej delajo temenca. Pa še nekaj, če še dolgo ne bodo šla dol in bodo postajala trdovratna, namaži z MAZILOM Bepanthen na debelo in pusti delovati čez noč. Brez drgnjenja bodo izginila sama od sebe, vsaj pri nas so. Zdaj z Nivee-inim šampončkom umivam laske enkrat na teden, namažem še z oljčkom in dam gor kapico, da se laski posušijo in težav s temenci niamamo več.   




Anonimen -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (4.4.2006 21:11:39)

Jaz sem za Tiborja vedno imela in imam še Penaten šampon. Sicer pa se mi zdi, da noben šampon na temenca ne vpliva, treba jih je pač odstarnit.




Moa -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (4.4.2006 21:16:27)

Ja, sampon temenc ne odstranjuje.. ne vem, ce jih kateri lahko prepreci.. Temenc se je potrebno lotiti drugace... Mislim, da smo imeli najveckrat od Johnssona...




XXYY -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (4.4.2006 21:26:30)

No, vem, da se s šamponom ne odpravijo temenca. Ampak zanima me katerega VE priporočate, da ne bi bilo po nekem šamponu ŠE VEČ teh nadležnih temenc.

Hvala vsem za vaše odgovre!




Anonimen -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (4.4.2006 21:28:46)

Ne da šampon temenc ne odpravlja, ampak nima z njimi nobene povezave. Torej je glede tega čisto vseeno, katerega imaš.




Andra -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (4.4.2006 21:43:42)

Jaz sem vedno ene 3 ure pred kopanjem namazala celo glavico z oljem in pokrila s kapico. Pred kopanjem sem razčesala in isto po kopanju. Postopek sem nekajkrat ponovila in tako odstranila nadležna temenca.




Pupica -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (4.4.2006 22:17:17)

Jaz bi ti svetovala čimmanj šampona. Sicer res da nikoli nismo imeli temenc, pa vseeno...Če pa mažeš temenca z oljem, potem pa čimbolj blagi šampon, pa še tega predhodno zmešaj v kozačku z vodo in glavico dobro oplakni!




lelaval -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (4.4.2006 23:03:33)

Jaz sem ji pred kopanjem namazala glavico z otroškim oljem (kar zlila sem ga gor), ji oprala z Niveinim šamponom, po kopanju zdrgnila z brisačo in razčesala  z gostim glavnikom (dobiš ga v drogeriji ali lekarni - za temmenca ali uši - je čisto isti in ful gosti). To sem naredila 3x in od takrat nimamo več temenc.
Vrsta oz. znamka šampona pa nima nikakršne veze s temenci.




Anonimen -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (4.4.2006 23:54:21)

Za temenca imamo mandljevo olje, za laske pa Johnson's šampon. Ali je v redu ali ni, težko rečem, ampak mi to uporabljamo in "je uporabno". In funkcionira za svoj namen. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




KODA -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (4.4.2006 23:58:26)

Buebchen ali pa Nivea.Tastarejši ni imel temenc.
Tameli jih je pa imel.Pa ne veliko.




dory -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (5.4.2006 7:42:49)

Midva sva mela na zacetku penaten sampon,ki je res ok, ampak ker ima maj mal daljse laske in po vrhu se skodrane,se ni dal dobro razcesat...tko da mava zej od utra beauty ( samo muller ) marelicnega, po katerem se laski krasno cesejo :)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




kati* -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (5.4.2006 10:15:22)

mi smo se "borili" s temenci skoraj 3 mesece in pomagalo ni popolnoma nič ... dokler nisem enkrat pustila glavo na miru cele tri dni ... in pol spravla dol kot sicer (olje, glavnik, umivanje) in od takrat nima nič [sm=bravo.gif]




Anonimen -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (5.4.2006 10:28:30)

Ja, kati, jaz sem mu tudi pustila pri miru, pa več kot tri dni. Glavo sem mu prala, normalno, ampak temenc pa nisem odstranjevala kar nekaj časa. Potem sem se enkrat spravila nadnje in mi je uspelo v enem poskusu. Po moje če velikokrat "rofkaš", ne da škoduješ, ampak se jih isto ne znebiš. Izgleda, da morajo "dozoreti" ali kaj.




deily -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (5.4.2006 11:24:30)

Naša pa je imela po tem šamponu ful temenc, ko pa smo začeli uporabljati šampon od Bubchena pa so temenca izginila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Od prijateljice sin je imel po Nivei alergijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ko pa je menjala šampon pa je minilo. Pa čim manj uporabljaj kozmetiko vsaj dokler [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] malo ne zrase




bobek05 -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (5.4.2006 12:19:23)

Nobenega (star bo 10 m).




bobek05 -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (5.4.2006 12:20:04)

uporabljam samo neutralno milo




TVN -> RE: KAteri šampon uporabljate ?????? Prosim za nasvet (5.4.2006 13:39:00)

Mi smo imeli fuuul temenc, vneto sem česala, umivala, mazala, tako da se je na koncu glavica celo rahlo vnela. Pa je rekla pediatrinja, pustiti glavo na miru kak teden, 14 dni, nič umivanja, nič česanja, samo vsake 3 dni Elocom. Glej, čudež! Temenca so izginila.

Tako sedaj prakticiram res minimalno umivanje po laskih, pa še to samo z vodo. Zaenkrat se še ne poti, tako da tudi ni neke hude potrebe po šamponih. Zaenkrat se krasno obnese.




Stran: [1]