SaaS -> RE: drža glavice (5.4.2006 7:08:20)
|
Jaz sem pri štirih mesecih opazila, da se sin malo zvija v desno (trup in glavico). Zdravnici sem omenila, je takrat pogledala (ga nekaj obračala in zvijala, da vidi kako ima razvite mišice) ampak rekla, da ni nič hudega, bomo videli kako bo. Pri 6 mesecih se je še vedno zvijal, verjetno še bolj, pa naju je potem napotila na nevrofizioterapijo. Tja sva hodila približno enkrat na dva tedna in doma vsak dan delala vaje, ki jih je pokazal terapevt. Stanje se je izboljšalo in sin se je nehal zvijati in držati glavico v desno. Ko pa sva šla v službo in vrtec, nisva več uspela vsak dan telovaditi in vsake toliko se mi je spet zazdelo, da drži glavico malo postrani. Ampak nihče zdaj tega ne opazi, samo midva z možem, ker veva za problem, tako da očitno že ni tako izrazito. Zdaj še vedno hodiva na fizioterapijo in kolikor se da delava vaje doma. Star je slabih 17 mesecev. Fizioterapevt pravi, da smo sicer težavo odpravili, ampak da bova k njemu hodila še dokler ne bo shodil. Tudi pri hoji (ko ga držim za roke) se pozna, da ima očitno desno stran (mišice) bolj razvito, saj ga vedno zanaša v isto smer. Fizioterapija je res pomagala. Kot sem rekla, pa tudi naju zdravnica ni takoj dala napotnice ampak šele pri 6 mesecih.
|
|
|
|