drža glavice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mayflower -> drža glavice (4.4.2006 13:53:02)

KOt sem že na gornji temi od Razvojne napisala, moj mali sonček (star skoraj 3m) pri pestovanju drži glavico obrnjeno v levo. Ob previjanju ali na tlleh v njegovi igralnici pa lepo drži glavico naravnost.. Na to sem sicer že opozorila 2x pediatrinjo, ma mi ni svetovala nič posebnega, razen čim več pasenja kravic.- česar pa naš [sm=duda.gif] ne mara preveč. Tudi moj mož drži glavo nekoliko v levo-se opazi in zato res ne bi rada, da tudi najin [sm=duda.gif] nosi glavico tako nagnjeno. Kake so kaj vaše izkušnje?




Reza -> RE: drža glavice (4.4.2006 20:45:21)

Izkušenj s tem nimam. Ampak vem, da če bi bila na tvojem mestu (resno v skrbeh), bi prisilila pediatrinjo za napotitev k fizioterapevtu. Če na to nebi pristala, bi jo zamenjala. OTROK JE TVOJ. POTEGNI SE ZANJ!!!!!! Sploh, če ima take težave že tvoj partner.




vall -> RE: drža glavice (4.4.2006 20:54:48)

Za takšne stvari te napotijo na fizioterapijo šele od 6 m dalje, tako mi je rekel pediater.




BibaJ -> RE: drža glavice (4.4.2006 21:12:52)

Pri našem sem tudi začela opažati, da drži glavo na levo  malo pred 4. mesecem (ko smo ga začeli občasno posedat). Vse sem povedala pediatrinji, ampak mi je rekla, da je to zategnjena mišica od poroda. Vseeno sem vztrajala in dobila sva napotnico za uz glave, ki je pokazal asimetrijo možgan (levo stan manjšo od leve). Takoj smo pričeli z nevrofizioterapijo in uspehi so že vidni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Vztrajaj, če misliš, da s tvojim otrokom kaj ni vredu. Prvo leto je najbolj pomembno za otrokov razvoj!




SaaS -> RE: drža glavice (5.4.2006 7:08:20)

Jaz sem pri štirih mesecih opazila, da se sin malo zvija v desno (trup in glavico). Zdravnici sem omenila, je takrat pogledala (ga nekaj obračala in zvijala, da vidi kako ima razvite mišice) ampak rekla, da ni nič hudega, bomo videli kako bo. Pri 6 mesecih se je še vedno zvijal, verjetno še bolj, pa naju je potem napotila na nevrofizioterapijo. Tja sva hodila približno enkrat na dva tedna in doma vsak dan delala vaje, ki jih je pokazal terapevt. Stanje se je izboljšalo in sin se je nehal zvijati in držati glavico v desno. Ko pa sva šla v službo in vrtec, nisva več uspela vsak dan telovaditi in vsake toliko se mi je spet zazdelo, da drži glavico malo postrani. Ampak nihče zdaj tega ne opazi, samo midva z možem, ker veva za problem, tako da očitno že ni tako izrazito. Zdaj še vedno hodiva na fizioterapijo in kolikor se da delava vaje doma. Star je slabih 17 mesecev. Fizioterapevt pravi, da smo sicer težavo odpravili, ampak da bova k njemu hodila še dokler ne bo shodil. Tudi pri hoji (ko ga držim za roke) se pozna, da ima očitno desno stran (mišice) bolj razvito, saj ga vedno zanaša v isto smer.
Fizioterapija je res pomagala. Kot sem rekla, pa tudi naju zdravnica ni takoj dala napotnice ampak šele pri 6 mesecih.




XXYY -> RE: drža glavice (5.4.2006 9:54:20)

Živjo!

Naša je tudi stara 3 mesece in ima že od rojstva bolj glavo nagnjeno na levo stran. To naj bi imela od nepravilne lege v maternici. Tako, da mi je pediatrinja rekla na prejšnjem pregledu, da če naslenjič ne bo vredu z glavco (pravilno držo), naju bo napotila k fizioterapiji. Danes imave kontrolo in bomo videli. Nama bo zihr dala napotnico za fizioterapijo.

Tudi doma sve probale veliko vaj, vendar brez uspeha. Še podložila sem ji pod glavo (samo 1 mesec in pol), vendar se mi je že takoj obrnila na hrbet. Tako, da ima zdaj še vedno glavo v levo.

Jaz mislim da bi te morala njena pediatrinja predlagati za fizioterapijo. Bolje sedaj, ko še niso toliko zategnjene mišice vrata, kot pa potem ko bo že prepozno.

Še enkrat ji omeni, da ti naj da napotnico za fizioterapijo. Če ne pa rajši zamenjaj zdravnico. Škoda je otroka, zaradi njene malomarnosti.

Pa srečno obema.




Nej -> RE: drža glavice (5.4.2006 21:16:45)

Kot sem že v zgornji temi (razvojna) omenila, sem pri našem Aneju tudi opazila (predvsem zadnjih 14 dni), da nagiba glavo malo v levo. Pa sem pediatrinjo vprašala glede tega. Mu je malo glavico pregledala pa je rekla, da to ni nič takega. Naj malo z glavico potelovadimo sem in tja. Je rekla da, če se obrača  v obe smeri, je verjetno nekaj takega kot  kakšen 'heksšus'. V glavnem naj mu glavo obračam sem in tja.
Potem bo že držalo. Bomo videli, če se bo popravilo.





Stran: [1]