Pena za šamrole? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Tejči -> Pena za šamrole? (3.4.2006 16:48:25)

Kako se naredi?
Prejšnji teden sem jih delala, pa sem jih nafilala samo s sladko smetano, pa so vsem bile njami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]..samo jaz bi rajše jedla tiste ta prave-iz beljakov in sladkorja, pa ne vem kako se to naredi. Plis help.





SašaR -> RE: Pena za šamrole? (3.4.2006 19:10:09)

Sedaj se ne spomnim točnega recepta. Gre za razmerje med beljkaki in sladkorjem, ki jih nad paro zmešaš.Kar nekaj časa jih mešaš nad paro. Morajo biti čisto trdi.

Upam da sem ti kaj pomagala.




SaaS -> RE: Pena za šamrole? (4.4.2006 7:20:23)

Jaz delam malo drugačne šam rolce in so noro dobre. Delam malo manjše, ne tistih ta velikih. Nafilam pa jih ne niti s smetano nit z beljakom, ampak podobno kremo kot za v kremšnite. Ti napišem, kako jo narediš.
0.5l mleka, 2 jajci, 1 vanilin sladkor, 4 žlice sladkorja, 4 žlice ostre moke. Kuhaš ozirom vreš 5 minut v posodi nad soparo. Ves čas mešaš. Ohladiš in dodaš 25 dag margarine, 0,5-1 jogurtov lonček sladkorja v prahu in zmiksaš. Njami, njami..  




Petrolinka -> RE: Pena za šamrole? (7.4.2006 21:18:25)

Jaz naredim takole: na 1 jajco (beljak) dam 7 dkg sladkorja v prahu. No ponavadi vzamem 7 jajc, 49 dkg sladkorja v prahu, 3 vanili cukre in 2 kremfixa. Najprej same beljake nekaj časa stepam nad soparo (tako da narastejo), potem dodam sladkor v prahu in vanili zraven. Proti koncu pa dodam še kremfix (ponavadi 2). Kremfix je bolj za ziher zraven, da je res trda masa. To je za 24 šamrol. Iz preostale file pa naredim še španske vetrce.




zaljubljena23 -> RE: Pena za šamrole? (10.4.2006 10:06:49)

Za nadev potrebuješ: 0,75l mleka;3 žlice sladkorja;2 vanili pudinga;1 žlica ruma; 10 dag margarine; 0,5 l sladke smetane

Mleku dodamo 3 žlice sladkorja in eno žlico ruma, ko zavre dodamo razmešan vanilijev puding. Kuhano po navodilih iz vrečke. V posodi penasto umešamo margarino in ji med stepanjem dodajamo ohlajen puding, na koncu primešamo še cca 5 zvrhanih žlic stepene sladke smetane

Moram reči, da po tem receptu delam vedno šamrole in tisti, ki jih jemo, jih ne moremo prehvaliti. Res so okusne, zato probaj




Stran: [1]