pri treh mesecih zaspi le na rokah (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

TINEJA -> pri treh mesecih zaspi le na rokah (3.4.2006 16:23:28)

Pozdravljene,
imam punčko staro tri mesece in imava problem z uspavanjem saj noče zaspati drugače kot na rokah. Nekje en mesec ni bilo problema in je zaspala v posteljici, sedaj pa bolj je večja večji problemi so z uspavanjem. Prosim vas za kakršen koli nasvet, kako bi jo spet navadla na pojstlco.

LP

soncek&luna -> RE: pri treh mesecih zaspi le na rokah (3.4.2006 17:08:44)

tudi moj 5 mesecnik zaspi na rokah... vcasih mu pase da zaspi sam... dokler mi ponoci spi, mi je vseeno, ce zaspi na rokah... pa tudi podnevi mi ni hudo da na rokah zaspi... se vsedem na kavc, ga cartam in potem odlozim na kavc al pa v posteljico

Lory -> RE: pri treh mesecih zaspi le na rokah (3.4.2006 17:23:12)

Tudi moja Nika zaspi na rokah. Stara je 5m. In to že od začetka. Prej je bilo hudo zdaj pa takoj ko poje zvečer , takoj zaspi, če pa ne pa se vleževa na kavč in se "mevkava", ker je težka za prenašat. če pa joka pa moram obvezno hodit sem in tja. Jah kaj čmo. Bog ne daj da se samo približam vratom od spalnice, če ne spi. Pa naj še kdo reče da niso razvajeni teli naši cukri.

rija -> RE: pri treh mesecih zaspi le na rokah (3.4.2006 18:18:01)

Moj je star 3 mesece in zaenkrat še uspe zaspati v posteljici. Ampak včeraj pa sva mu namestila oblogo, ker se večkrat znajde z glavo v lesenem delu posteljice, pa je protestiral in jokal. Ko sem oblogo odstranila, da me je videl ležati v postelji, pa je bilo zopet vse po starem.

Recepta pa verjetno ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: pri treh mesecih zaspi le na rokah (3.4.2006 18:27:11)

Jaz sem začela prakticirati voziček. 5x sem in tja in že spi. Kdaj pa kdaj ga je seveda treba tudi nositi, ampak redko. Da pa bi dala budnega v posteljico in bi čisto sam zaspal, pa se zgodi zelo redko, običajno samo ponoči po hranjenju.
Čez dan nama včasih uspe, če se vležem zraven njega in ga božam.

Sicer pa enako kot sonček&luna: če potem spi, mi ni problem ga malo stisnit k sebi in nest 1 krog po stanovanju.

Dejča -> RE: pri treh mesecih zaspi le na rokah (3.4.2006 18:39:35)

Pri nas je drug problem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] - nikoli noče zaspati na rokah - no, saj sem vesela, da je tako - problem je, če smo kje drugje, kjer je ne moremo dati v njeno posteljico, pa ni šans, da bi jo ujčkali na rokah.

lex -> RE: pri treh mesecih zaspi le na rokah (3.4.2006 20:11:51)

Moj mulc do enega leta ni zaspal nikjer drugje kot pa na joški oz. na rokah. Vsi so me gnjavli, da naj ga navadim v postli, da zaspi,....... Pa smo šli v jaslice in sem bila po 14 dnevih totalno razočarana in presenečena ker se zvečer ni več hotel cartat in zaspat pri meni ampak v svoji potelji. meni je bilo na svetu najbolj fajn ko je bil tiste 1/2 ure SAMO moj in od nobenga drugega.

Vedno se poštimajo stvari, tako da se kar razvajajte.

Aleksandra -> RE: pri treh mesecih zaspi le na rokah (3.4.2006 20:56:03)

Tudi naša pri treh mesecih zaspi samo na joški ali na rokah. Pa se še potem, ko jo podnevi odložim v posteljo tako ali tako večinoma takoj zbudi, na rokah pa spi tudi do dve uri. K sreči ponoči spi 7-8 ur v paketu in se ne sekiram, saj jo prav rada pocartam - sedim na kavču, gledam TV in počivam.
Tako pač je![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mimica -> RE: pri treh mesecih zaspi le na rokah (3.4.2006 21:06:48)

Tudi jaz imam doma 10.mesečnega sinka, ki je zaspal zvečer samo na rokah in to tako, da sem ga morala še poleg vsega nosit in bog ne daj, da sem se vsedla. Začelo se je tudi okrog 3.mesecev, ko je imel krče vsak večer in je le ujčkanje na rokah pomagalo, da je zaspal. Tudi meni je bilo vedno tako lepo, ko je ležal pri meni v naročju ves dremav ter eno rokico imel na mojem obrazu. Ja, bilo mi je lepo, dokler je zaspal v par minutah ter sem ga lahko dala normalno v posteljo. Kmalu pa se je začelo, da se je takoj zbudil, ko sem ga dala v posteljo ter je uspavanje postalo dolgo pol ure, eno uro, pa še hrbtenica me je začela ubijat, saj ima mali 9,5 kg, zbujal se je na 1,5 ure.Ko sem prebrala knjigo, da je možno da se ponoči tudi zaradi tega zbuja, sem rekla sedaj pa dovolj, saj sem bila že pravi zombi. In sem se odločila, da ne bo več zaspal na mojih rokah. In vam nekaj povem : zaspal je prej kot na rokah in se ponoči zbudil le enkrat. In niti enkrat ni jokal ali se branil zaspat.
Kaj hočem povedat ? Če te že zdaj skrbi, ker edino tako zaspi, nehaj s takim uspavanjem. Položi jo v posteljico, bodi ob njej, ji poj. Poišči način uspavanja, ki bo obema ustrezal.

Bubamaraa -> RE: pri treh mesecih zaspi le na rokah (3.4.2006 22:38:01)

Jaz sem jo do 14 meseca nosila v naročju in ji mogla peti, da je zaspala...Pol je pa kar naenkrat hotela sama zaspati....Moram samo zraven nje ležati.....

Marogica -> RE: pri treh mesecih zaspi le na rokah (3.4.2006 22:45:48)

Tineja, seveda je najbolj fajn, če lahko otrok zaspi na rokah. Bi bil tvoj malo čuden otroček, če si tega ne bi želel. NAsvet? Jaz vedno rečem, da ni humanega navajanja na posteljo. Torej položiti v posteljo, bo jokal 2-3 dni, nato pa bosta oba zadovoljna. Tega nisem prebrala v knjigi, temveč govorim iz izkušenj. PA še to- prej ga boš navadila, lažje bo za oba-tudi preverjeno.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.4.2006 6:57:07)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

TINEJA -> RE: pri treh mesecih zaspi le na rokah (4.4.2006 15:15:45)

Hvala  za vse  nasvete in izkušnje, ki ste jih zapisale tu gor. Upam da bo nam uspelo zaspati tudi v posteljici, saj se tudi nama dogaja, da bi že najraje spala na rokah ne pa samo zaspala, ker vedno ko jo položim v posteljico se po desetih minutah skoraj vedno zbudi. Vendar pa hvalabogu še zaenkrat vsaj ponoči ni s tem problema in ostane v pojstljci.

Stran: [1]