koker španjel (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki

Sporočilo

corfu -> koker španjel (3.4.2006 13:36:05)

Doma imamo nadobudno koker španjelko in ker smo bili zadnje dni kar veliko zdoma, so se ji naredili vozlji, ima kar dobro zlimano. Zdaj pa bi rada to čimprej rešila, kopa se zelo rada, glavnike ima že vse bolj polomljene, tako, da lepo prosim za vse informacije, kateri šampon, glavnik...

hvala

Anonimen -> RE: koker španjel (3.4.2006 13:38:36)

Ali pa katere škarje?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jaz bi proč porezala, ker to začne zelo smrdeti.

klavdijas -> RE: koker španjel (3.4.2006 14:42:51)

Pri nas smo imeli kokršpanjela in sem jo vsako pomlad peljala ostrič.
LP,

Klavdija

vali -> RE: koker španjel (3.4.2006 15:38:32)

Mi naši cofke kar porežemo, ker je prehudo, ko jih hočemo razčesat. Nekaj časa se malo vidi, samo ne moreš kaj, ne? Saj se vse zaraste nazaj.

nejcko -> RE: koker španjel (3.4.2006 16:08:50)

Ostriči bo treba, ni druge. Če ji boš želela vozle razčesati, jo boš samo cukala in dlako ven pulila, zato je najbolje, da cmoke postrižeš.
Mi našega kokra vsako pomlad kar z mašinco ostrižemo na minimum in je zeloo vesel. Lahko pa ji tudi samo s škarjami skrajšaš dlako, priporočam pa ti, da ji vsaj na ušesih skrajšaš dlako na minimalca, na notranji strani uhljev pa ji je dlako najbolje pobriti - preventiva zaradi resaste trave, ki je pri kokrih pogost razlog za oglušitev.

nejcko -> RE: koker španjel (3.4.2006 16:16:25)

V zoo trgovinah boš sigurno dobila posebne vrste glavnik in krtačo za dolgo dlako, ti toplo priporočam. Morata biti pa oba kovinska, plastika obsolutno odpade. Fino je tudi, da si kupiš tisto rokavico ali pa glavnik za trimanje, samo slednje je res mukotrpno delo. V vsej poplavi šamponov pa tudi ni vrag, da bi kaj dosti falila - fino je, da kupiš kakšnega z dodatkom lanenega olja.

corfu -> RE: koker španjel (3.4.2006 17:17:02)

Nejco, hva za izčrpen odgovor. Menim, da je boljše, da jo peljem k frizerju, kajti bojim se, da jo bom čisto zarezala in bo potem hodila skržjana okoli.

Stran: [1]