pot -> RE: po HSG (12.4.2006 11:46:28)
|
zivjo, vsem [sm=rozica.gif] hvala, soni za opis, mi je veliko pomagal jaz sem prestala, moje sotrpinke pa tudi, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za vse nas! no, za vse bodoce HSGjevke pa: nic bat, potem ko je konec se tolk fajn pocutis. jaz sem si non-stop odahovala. izgledalo je pa takole: 1. dan prej sem jedla lahko hrano in veliko pila navadnega caja, vode, sokov. jedla nisem nicesar kar napenja. na dan preiskave pa sem zjutraj zaradi zivckov samo par pozirkov vode spila, jedla pa nisem. na klinicnem sem najprej oddala krvne izvide. potem nas je zeloo prijazna sestra vprasala za kakrsnekoli alergije na hrano, nam razlozila kako poteka postopek ter nam dala 2 tableti za sprositev maternicnih krcev med posegom (jaz jih nisem dobila zaradi alergije in ker imam bolj svoh menstruacijske krce, pa menda ni bistvene razlike s tabletami ali brez )in nas poslala (bile smo 4) na stranisce izpraznit mehur. potem smo sle po tekocem traku noter. v majhni kabinici se sleces od pasu navzdol, potem stopis na mizo. nas je pregledoval Dr. Drobnic, tudi zeloo prijazen in uvideven. za njim je bil en student, v sobi za oknom pa je bilo se nekaj ljudi (3). Dr. vseskozi razlaga kaj pocne. najprej te polijejo z neko mrzlo tekocino in te tako umijejo, potem naredijo navaden ginekoloski pregled, mislim da z UZ, potem ti s tamponom popivnajo notranjost, da lahko potem vbrizgajo tekocino. potem te dr. opozori, da bo pritrdil instrument na maternicni vrat in da bo bolelo. res je bil hud krc-mocen zbodljaj, [sm=smiley11.gif][sm=grrr.gif]trajal pa je recimo do 10sekund. potem, ko mi je vbrizgal kontrastno tekocino pa nisem cutila nobene bolecine. jajcniki so prehodni, morda zato. potem sname instrumente in se obleces. dobis vlozek (priporocam, da imate v torbi s sabo svojega in da za na pregled ne oblecete tangic), ki spominja na vlozke nasih babic, debel in prevlecen z mrezico...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] do kabine ga imas, da ne kapljas po tleh. potem, ko se obleces gres ven, sestra pa ze poklice ostale sotrpinke noter, za zadnje slikanje. sezujes se in povleces hlace dol, vsi grejo iz sobe in ko te slikajo te sestra spet pospremi ven. potem pocakas na slikce in izvid. 3 dni je treba pocivat, v tem ciklusu pa ne smes zanosit, zaradi RTG. tako je bilo, upam, sem opisala dovolj podrobno. v izvidu je napisano ali so prehodni jajcevodi, ce je potrebna laparo (ce so neprehodni jajcevodi). vidi se marsikaj, samo ti se ne znam povedat, ker nisem strokovnjak za to. ti povem, ko mi bo kdo raztolmacil sliko. mene je na ta pregled poslala moja G, zaradi rjavih in krvavih izcedkov med menstruacijami. tako, da nevem kako je z ostalimi pregledi zaradi neplodnosti, ker tega pri meni se ne ugotavljamo, ker se uradno ni minilo 1 leto. torej matejci, s tem pregledom ugotovijo prehodnost jajcevodov in ce je potrebno ti napisejo kam naprej. misli, da na laparo, ce so jajcevodi neprehodni, za ostalo pa ti bo se kaksna druga punca povedala. lp veliko uspeha vsem nasapot
|
|
|
|