Kaj narediti da bo zvečer več mleka? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


sonček balonček -> Kaj narediti da bo zvečer več mleka? (3.4.2006 9:51:33)

Zanima me če ima katera kakšen nasvet kako povečati količino mleka zvečer. Meni se namreč količina mleka proti večeru zmanjša za cca popvico. Pijemo na obeh dojkah na en podoj. Zjutraj je malo čez 200 ml in pol na vsak obrok manj. Zvečer pa le malo čez 100 ml, kar je za 3 mesečnico premaloo za en obrok, pa tudi zadovoljna še ni! Spije pa vedno obe dojki do konca! Poskusila sem že vse: počitek, pivo, čaj za dojenje pijem ves čas, kuham sezam, pijem mleko, jem več kot sem lačna, ponoči si mleko črpam, da ne bi bil razmik med večernim in jutranjim podojem predolg...

Še kakšen nasvet ali izkušnja?




muki1 -> RE: Kaj narediti da bo zvečer več mleka? (3.4.2006 10:03:00)

Hmmm, jaz sem pila čaj za dojenje in ogromno vode. Saj zgleda, da si res že vse poskusila. Samo nekaj me vseeno zanima. Če pišeš, da si črpaš ponoči mleko, da ni prevelike razlike med večernim in jutranjim podojem , iz tega razumem da ti otrok prespi noč ( srečnica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  ). Če pa nočko prespi, pa je verjetno dovolj mleka. Ali zvečer dodajaš?




Yasminka -> RE: Kaj narediti da bo zvečer več mleka? (3.4.2006 10:54:37)

Jaz sem imela podobne "težave". Zato sem si ponoči črpala mleko. Zvečer tik pred spanjem sem jo podojila in ji dodala še "nočno" mleko.
Potem sem čez dan po vsakem dojenju izčrpala mleko do konca...pa čeprav le nekaj kapljic.
No zdaj pa zgleda, da se je vse uredilo, saj si že 14dni ne črpam več. Je pa res, da se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] po novem ponoči zbuja (2x do 3x).




Anonimen -> RE: Kaj narediti da bo zvečer več mleka? (3.4.2006 11:18:41)

Ja, en nasvet, ki pa ga je verjetno težje uresničiti: manj se sekiraj! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Res, to ful vpliva, ampak vem pa, da to ne moreš kar izklopit.




kati* -> RE: Kaj narediti da bo zvečer več mleka? (3.4.2006 15:28:22)

sploh te ne razumem [sm=zmeden.gif] ... govoriš o ml mleka ki ga imaš v dojkah in hkrati, da je otrok dojen - kaj si iztiskaš mleko in dojiš hkrati [sm=zmeden.gif] ... kolikor je meni znano, itak količina načrpanega mleka nikoli ne more biti primerljiva s količino mleka, ki ga otrok popije med dojenjem ...
sploh pa moj otrok včasih je 5 min včasih pa 15 min pa je enako sit; je razlika kako hitro teče mleko, kako intenzivno otrok pije, koliko prednjega mleka je in ne dvomim da še mnogo drugih faktorjev ... zato se ne obremenjuj




mamči -> RE: Kaj narediti da bo zvečer več mleka? (3.4.2006 16:01:10)

Čim več počivaj, ostalo že poznaš- pitje.... Načrpana količina ni primerljiva s dojeno. Na tvojem mestu si ponoči ne bi črpala mleka, ker zjutraj je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] lačen, pa ti verjetno itak obe dojki sprazni. pONOČI IMAŠ NAVAL MLEKA ZARADI POČITKA. ups črke.... torej probaj popoldne počivat in boš imela zvečer več mleka. Meni je počitek vedno zelo koristil-je bilo več mleka.




lelaval -> RE: Kaj narediti da bo zvečer več mleka? (3.4.2006 16:42:48)

Jaz pijem vseskozi le vodo in imam mleka pri 10 mesečnici še vedno za izvoz. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Poskusi se čim manj sekirat in obremenjevat, čim več počivaj in pij veliko tekočine. Lahko je samo voda, mleko nima nobenega vpliva za nastanek tvojega mleka.
Upam, da boš še nekaj časa uspešno dojila.




sonček balonček -> RE: Kaj narediti da bo zvečer več mleka? (4.4.2006 9:35:36)

Kati si že slišala za metodo, da dojenčka stehtaš pred in po dojenju in dobiš izpite ml mleka?




Stran: [1]