Anonimen -> Kako na novo začeti pri petdesetih? (2.4.2006 23:12:56)
|
Moja mama je po dolgih letih očetovega pijančevanja le zbrala pogum in ga zapustila. Vsa ta leta takega življenja so naredila iz nje pravo razvalino, brez poguma, nesamozavestno, brez kakšnih koli interesov in seveda brez družbe. Občutek imam, da če ji ne bom pomagala, bo še naprej samo delala in se utapljala v svojih obujanjih spominov, kaj ji je oče slabega naredil, kaj je rekel, kaj vse je morala pustiti, ko je odšla... V glavnem samo premleva in premleva ene in iste stvari, in se ne pusti dopovedati, da mora začeti razmišljati o sebi in kako si bo zdaj uredila življenje. Ko sem po netu iskala kakšne variante pomoči, sem naletela tudi na skupine Al anon, kjer se zbirajo svojci alkoholikov, in pomislila, da bi bilo to mogoče primerno zanjo. Mogoče bi lažje sprejela, da mora zdaj kaj narediti še s sabo, če ji še kdo drug to pove? Ima kdo od vas izkušnje s temi skupinami? Kako potekajo srečanja? Kako poteka sprejem v tako skupino? In hvaležna bi vam bila, če morda poznate še kakšno obliko strokovne pomoči, ki bi lahko pomagala mami, da se postavi na noge.
|
|
|
|