nočno hranjenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


loreti -> nočno hranjenje (2.4.2006 23:02:36)

Kdaj nj bi dojenček prenehal ponoči jest? Jst imam namreč devet mesečnega fantka in najprej je ob osmih ter zraven zaspi, poje pa kr 200ml, pol se obvezno zbudi tam okol enih al pa dveh in pol spet ob šestih, vsakič poje polno vlaško in to je 200ml, kr veliko? Ampak nkol se pa ne zbudi čist samo jest more, k gre tud ob šestih nazaj spat in spi do pol devetih. Čez dan pa ni šans da bi kdaj popil mleko. Kdaj so vaši nehal jest ponoči?




rozi81 -> RE: nočno hranjenje (2.4.2006 23:09:31)

Moja je tut stara 9m pa se še zdaj doji ponoči, ne vem pa kok poje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Tvoj se mi zdi da kar veliko. Včasih se doji enkrat, včasih dvakrat, trikrat, štirikrat, tako da se men tut sanja ne kdaj se to neha. Upam da kmalu. Čez dan se pa nič več ne dojiva.

LP S




Anonimen -> RE: nočno hranjenje (2.4.2006 23:12:25)

pri 2 mesecih spal celo noč in to traja še do danes.
ko se ti zbudi ga poskušaj nazaj uspavat z zibanjem ali mu ponudi dudo.
naš je iskal dudo,ker se je navadil da ima nekaj vedno v ustih.Ko jo je dobil je nazaj zaspal




kati* -> RE: nočno hranjenje (3.4.2006 10:07:33)

Strokovni pogledi na to so - da če je otrok normalno razvit in zdrav ter normalno napreduje naj pri 6m ne bi potreboval več nočnih obrokov (torej zdržal naj bi 8-10ur ali celo več).

Jaz sem še dva meseca nazaj dojila tud 4-5x ponoči. Vstajala pa na 1,5ure (ker vmes je žel še kakšno dudiko ipd [sm=hudicek1.gif]). No zdaj je star 6m in se le enkrat v 12 urah! [sm=bravo.gif]

Moja izkušnja s tem je, da otrok potrebuje bolj tolažbo in hrana mu to tudi predstavlja. Probajte, da ga ne pristaviš ampak le potolažiš (če se le da, da ga ne dvigneš iz posteljice) Tako smo mi prišli v 2 mesecih prišli na hranjenje le 1x na noč in tud vstajam ne več (se sicer zbudi in ko se oglasi se prižge glasbena lučka in se sam potolaži ter zaspi nazaj v parih minutah). Res pa je, da me je moral parkrat moj mož kar nazaj v postelji držat, da nisem vstala in dala dudke ali potolažila kako drugače. Pač ravnaj glede na to, kako joka in kako dolgo.
Danes je jedel ob 18.30 180ml grisa (nam je podaljšal noč tudi gris namesto mleka) in pol še malo pri meni in naslednji obrok je bil šele ob 3 zjutraj. Probaj na kak drugačen način. Mi smo sicer obroke postopoma ukinjali in ne naenkrat (ker se mi zdi to vseeno prehudo) in zaenkrat nam gre odlično [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.4.2006 10:23:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




TVN -> RE: nočno hranjenje (3.4.2006 11:46:48)

Nekaj časa nazaj lahko vidiš moj post o nočnem prehranjevanju pri 6 mesecih. No, nam gre na bolje. Spat poskušamo iti okoli 21.30, ko poje rižolino, cca. 130 - 200 ml. Potem spi do 2h ali 3h zjutraj, ko ji ponudim čaj. Dudka namreč ne zaleže, božanje tudi ne, očitno hoče pit. Popije čaj in zaspi nazaj. Zjutraj okoli 6.30 - 7.30 pa je spet lačna in ji dam mleko, spije 100 ml in spet zaspi še za kakšno urico ali dve. Kakšen dan nam pa celo uspe, da je celo noč na čaju....

Stvar je neprimerno boljša kot pred nekaj tedni, ko smo jedli dvakrat, tudi trikrat na noč. Poskusi s čajem, pa z zmanjševanjem doze, pa z redčenjem mleka, itd.

Ideja z glasbo pa si mi tudi zdi zanimiva, še nisem poskusila ponoči. Pri nas zaspi ob glasbenem vrtiljaku, tako da bi mogoče res palilo, če bi ji ga zavrtela tudi sredi noči....  Poskusiti velja!

Čim več prespanih noči!




sun123 -> RE: nočno hranjenje (3.4.2006 19:15:26)

KATI

Kaj se glasbena lučka sama vklopi a jo ti prižgeš? Moj se tudi zbuja dvakrat trikrat na noč pa ponavadi sem sama tako komirana, da so vsi poskusi uspavanja nazaj padli v vodo, ker se dere ko jesihar.




Anonimen -> RE: nočno hranjenje (3.4.2006 19:26:06)

Smo bili na istem, potem sem pa flašo mleka zamenjala s čajem, pa jo je kar sprejel.

Drugače pa moja pediatrinja pravi, da je najlažje počasi nehati tako, da vsak dan malo bolj razredčiš mleko (namesto predpisane količine vode, daš malo več vode).

Predlagam, da količino mleka mirne duše lahko zmanjšaš. Ker sem sama delala isto...sem bila prepičana, da moj otrok rabi 200ml mleka ob 2h, pa 180ml ob 6h. Pa v bistvu sploh ni tako.
In zdaj naš fantek (9m) prespi noč (sicer se zbudi ene 3x, da mu dam dudo), če se pa res začne jokati, mu dam pa topel čaj, pa ne vzamem ga ven iz posteljice.

Želim ti, da bi čimprej prespala vsaj 5ur skupaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]