viroza (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mayflower -> viroza (1.4.2006 20:48:10)

V četrtek sem staknila virozo, začelo se je kot nedolžen prehlad, v petek pa je kljub pitju Lekadola vročina narasla na 38°C. Ker mam doma dojenčka (do 3m mu manjka 10 dni), sem šla k zdravniiku. Diagnoza: viroza, počivajte. Seveda me je skrbelo za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ma so rekli, da sej ma mojo zaščito. No danes pa se mi je vročina še zvišala: max 38,7°C, pa sem klicala dežurnega zdravnika, ki mi je svetoval piti po dva lekadola pa mrzle prhe. Kar me skrbi pa je to, da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] proti zvečeru začel pokašljevati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] in vroino v ušesku je mel 37,8°C. Ker  do sedaj še ni bil bolan, sem ponovno klicala dežurnega, ki pa je rekel da mora biti v podpazduhi vročina vsaj 38°C, da jo začnemo zbijat. Pa si sploh ne predstavljam, kako naj mu zmerim temperaturo pod rokico, ker ni niti 5 sekund pri miru.
Kake so vaše izkušnje v primerih, ko ste ble ve bolne? Kako so vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] to občutili? Dežurna zdravnica me je nekaj strašla z vročinskimi krči- pri kateri temperaturi se pojavijo in kako zgledajo? Hvala




sjug -> RE: viroza (1.4.2006 21:21:40)

Mi smo bolni že ves marec in močno upam, da bo tega kmalu konec. Moj dečko je star 8 m in ima za sabo že 3 bronhiolitise, 1 bronhitis, 6. bolezen, laringitis, vnetje srednjega ušeska, pa še bakterijsko okužbo, ki jo zdravimo z antibiotiki. Pestra zgodovina in, žal, bogate zkušnje. Verjetno je bila vmes še kaka viroza, ki pa je sploh nisem opazila, ker se non stop kaj dogaja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Lahko, da se tvoj dojenček okužil - inkubacijska doba je ravo dovolj dolga (1-3 dni). Priporočam merjenje temperature v ritki, kjer je potrebno odšteti 0,5 stopinje, da dobiš pravo telesno temperaturo. V ritki je merjenje zelo enostavno in mora biti vsaj 38,5, da jo zbijaš s svečko ali calpolom (za dojenčke priporočam svečke). Je pa fino, če ti pediater-inja pove koliko (pol, 2/3 ali celo svečko), ker je to odvisno od telesne mase dojenčka. Vročinski krči nastopijo nad 40 stopinj, otrok pa je totalno apatičen. Če te fejst skrbi, ne odlašaj. Tudi sredi noči skoči v avto in k dežurnem. Želim vama hitro povrnitev zdravja in moči! LPS






MajaPRO -> RE: viroza (1.4.2006 21:31:55)

Tudi mi smo bili pred kratkim bolni - angina. Mali je imel 2 dni visoko temperaturo (do 40 st.), zato sem mu jo morala ves čas merit (predvsem ponoči) in zbijat, da ne bi prišlo do vročinskega krča (nastopi lahko pri 40 st., bolezenskih znakov ne poznam, vem pa samo, da je treba z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] takoj v bolnico). Tudi jaz sem mu merila temperaturo v ritki in odštela 0,5 st. Če je imel temp. 38 ali več, sem mu dala svečko. Če temp. v roku 1 ure ni padla pod 38 st., sem ga ohlajala v mlačni kopeli (10 min) in je pomagalo. 




KODA -> RE: viroza (1.4.2006 21:35:34)

Mi smo bili pred 14 dnevi vsi bolani doma.Angina.Ti virusi letos samo skačejo od enega k drugemu.




Petrolinka -> RE: viroza (1.4.2006 21:50:34)

Najbolje je meriti temperaturo v ritki. Kot je napisala sjug. Tudi meni so svetovali zbijanje vročine s svečkami, ker le ta najprej prime (učinkuje). Jih pa dobiš tudi brez recepta.  Ti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] normalno doji še naprej, dobro pa bi bilo če si daš čez usta masko, tako da ne boš direkt dihala v njega. Pa ne ga lupčkat.  Pa na čistočo gledat. 

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa naj tvoj dragi malo več pocarta. Čim hitrejše okrevanje želim.

Petra




mayflower -> RE: viroza (3.4.2006 10:28:29)

No v soboto zvevčer je [sm=duda.gif] narasla vročina na 39,3. Smo klicali dežurnega zdravnika in dobili navodila za malčka skopat, pa po svečke za zbijanje vročine smo šli. Ob dveh zjutrej je vročina ponovno poskočila, pa smo se spet kopali. V nedeljo smo pa šli k dežurnemu pediatru. Diagnoza: GRIPA. Nadaljevali smo s svečkami. Danes ponoči je pa temperatura padla, tako da zdej budno spremljam, če bo prišlo spet do povišanja in bo potrebno spet zbijat. Drugače je bil naš sonček včeraj neješč, danes pa je že kar v redu. Je pa zdej gripa zagrabla še očka, tako da leži s 39 vročine v postelji. (pa je bil cepljen proti gripi!). Jst prihajam s ta hujšega ven, tako da lahko skrbim za moja dva dedca.
Kar pa so mi rekle sestre in splošna zdravnica o materinih protitelesih -da ma dojenček zato odpornost, očitno ne drži, ker se je ta mali prav lepo od mene nalezel[sm=smiley19.gif].




Stran: [1]