SaaS -> RE: potek razvoja-na kratko (1.4.2006 14:08:01)
|
Mislim, da otroka res ni za silit, saj sam pokaže oziroma začne delat stvari, ko je pri njemu čas za to. Moj je zelo počasen pri tem motoričnem razvoju. Kravic dolgo ni pasel (je rekel fizioterapevt, da dokler dviguje samo glavo in ne trupa, naj ga ne silim v to), vsedel se je zelo pozno, pri 15 mesecih se je začel dvigovat na noge ob opori, zdaj pri slabih 17 mesecih(1 teden manj) pa se je prvič spustil in naredil 5-6 korakov!! Plazil se sploh ni, ves čas se puza po riti. Šele zdaj ko hodi ob opori se je naučil tudi pravilno po vseh štirih -čisto nič po zgoraj omenjenem vrstnem redu. Sem ravno zadnjič spraševala fizioterapevta, če bi bilo kaj drugače, če bi jaz kaj forsirala, ga prej dvigovala v sedeč položaj, postavljala na nogice itd, bi zato kaj prej shodil. Pa je rekel, da ne, da gre pri enih razvoj hitreje, pri drugih počasneje in da se vsilit ne da ničesar. Od šestega meseca hodiva na fizioterapijo in doma delava vaje, ampak vse gre ob svojem času. Kar se pa handlinga tiče, je pa vseeno dobro, če ti pokažejo, kako se pravilno dviguje otroka, obrača, prijema pri previjanju, oblačenju..
|
|
|
|