|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za nasvet
31.3.2006 18:23:03   
Anonimen
user posted image
Najprej se bom opravičila zaradi anonimnosti, saj me jih kar nekaj pozna in ne želim, da kažejo za menoj. Ni vse tako črno,kot bo napisano, sem malo zmedena in razočarana. Tudi jaz delam napake, tudi jaz sem kriva (ne pozabiti). Za prepir sta potrebna dva in nočem, da se to dogaja tako pogosto.

Začela bom kar na začetku.
S fantom živiva skupaj kakih 5,5 let. Ko sem zanosila (nepričakovano) sem bila vesela, partner pa ni pokazal nobenega navdušenja. To je bil šok za oba. Odnosi so postajali redkejši, skoraj jih več ni bilo. Med nosečnostjo sem imela težave in ostala sem na bolniški. Morala sem velikokrat obiskati g, ampak vedno sama, saj za take stvari on nima časa. Vedno je rekel, da če je oče on bo dobil sina. Ko se je nosečnost bližala koncu je g. rekel naj user posted image , da sprožimo porod. A ni hotel. Potem sem rodila,a na njegovo žalost je dobil hčerko. Saj ne da bi bil razočaran, no ne vem, ker tega ni pokazal, mislim d a jo je vzljubil. Nato so zaradi malomarnosti g. nastale težave in sem izgubila mleko. Kar mesec dni je trajalo, da smo našli pravo mleko, saj jo je Apttamil zaprl.
Kot user posted image , ko ima mlade ni konca. Začele so se bolezni(bronhitis, prehladi, vročine, sor, herpes,...).Vedno sama. Na srečo so mi starši stali ob strani in nama pomagali. Začela sv živeti kot sostanovalca, le da sem jaz gospodinja. Na srečo mi ni treba kuhati, ker hodi v gostilno na malico, zvečer ko pa pride pa le nekaj malega poje. Pa ko mu kaj naredim ni vredu, saj nima nobenega okusa-kao. Poje pa, če pa že ne pa gre v hladilnik iskat hrano.
Sedaj sem še bolj razočarana saj me obtožuje, da malo drogiram z zdravili. Zdraviti bi jo morala brez zdravil in ne hoditi k zdravniku. A jaz se boim, da ne bo kaj hujšega in raje grem preventivno. Tudi v bolnišnici smo že bili, a naju je obiskal dnevno za 5 minut. Vedno sem kriva jaz in starši, da zboli. Skoraj vedno zboli, ko pridema od staršev. Vendar za dan ali dva.  Ne vem več ksaj naj naredim, da bi imela zdrav odnos. Pomagajte!
Saj ni vse slabo, včasih se igra z malo in jo pazi, vendar o hranjenju, previjanju in ostalih stvareh noče slišati. Midva sva odtujena že kako leto, mogoče leto pa pol. Odnosi so na 5-6 mesecev, sedaj niti to ne, saj mi reče, da nima apetita niti gledti to debelo rit. Prej pa ga ni motilo. Od poroda sem se zredila le 2 kg, širša sem res v bokah.
Tako sma oba zamorjena saj nobeden več ne najde lepe besede, tudi jaz priznam. A kaj ko so vse stvari ki jih naredim narobe. Pomagajte mi, saj nočem, da mala ostane brez očeta. Smili se mi, jaz bom že nekako ampak za malo hočem le najbojše.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za nasvet
31.3.2006 18:31:02   
Anonimen
jaz bi se razšla,če bi bila na tvojem mestu.
in zakaj noče pomagati ,kar se tiče otroka?
MOGOČE ZATO;KER JE Z NJEGOVE STRANI NEZAŽELJEN.
vedi,da otrok občuti da je nekaj narobe,mogoče ne razume,ampak bo sčasoma verjemi.
boljše je,da otroka obiskuje občasno,kot pa da je tako kot je.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
31.3.2006 18:51:35   
srki
Tole pa ni lepo. Čisto nič ti ne zavidam situacije.
Rekla bi, da otroka ni sprejel, tudi če bi bil fantek bi bilo verjetno isto. Samo ne razumem, da ga tako majceno bitje nič ne omehča, da bi bil temu otroku oče v pravem pomenu.
To ni dovolj, da se samo malo igra z njo, ostalo pa mu je španska vas. Meni bi se srce paralo, če bi živela z njim. Enostavno tako ne bi mogla. Eno leto in pol, da že tako živita! Ma to je muka. Muka za tebe, za njega, predvsem pa za otroka.
Pa kaj res čisto nič ne čuti tudi do tebe? Zakaj pa je bil potem sploh s tabo, če mu kar na enkrat zdaj nisi več všeč, ker imaš kao debelo rit! Zakaj ti v nos ne pove, da to ni to, kar si želi.
Nobenega pravega nasveta ti nisem dala. Mogoče ti rečem samo to, da bi pomagal temeljit, ampak res temeljit pogovor z njim, da razčistita pri sebi, ali se imata rada, ali si želi ostati s tabo oz. ali si želi, da ste družina. Dobra si, da si toliko časa zdržala v "vlogi gospodinje in mater" in ničesar drugega.
Napisala si, da mogoče ni tako hudo, meni pa se zdi tole kar resna situacija.
Želim ti vse dobro in upam, da boš zares srečna, kot si zaslužiš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.3.2006 19:43:45   
ameli
Pa saj že sedaj zmoreš vse sama user posted image user posted image user posted image . Njega očitno sploh ne potebuješ. Jaz bi poskusila zaživeti znova. Tvoja hči pa ne bo ostala brez očeta. Če je res takšen kot si opisala, sploh ne bo opazila, da je nastala kakšna sprememba.
Želim ti veliko sreče.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2006 19:49:48   
baguSka
Kot je napisala ameli. Se strinjam z njo. Že zdej delaš vse sama, potem boš mela le še eno skrb manj.user posted image

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.3.2006 19:58:16   
kalbo
Spokaj mu kufre, pa se znebi njegove lene riti, če nočeš, da te bo celo življenje mel za kuharico, perico in čistilko.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.3.2006 20:04:53   
dory
Lej sej si prakticno ze od zacetka nosecnosti sama...sama za vse...torej zakaj ze rabis takega idiota zraven? zato da se se bolj sekiras? ocitas? pomisli na otrocka,ki crpa tudi tvoje negativne misli...in ce ne zarad sebe, naredi ta radikalni korak zarad otroka in mu omogoci mirno zivljenje...

Tip bo pa ze prsu k pameti...ce ne zej pa na stara leta,ko mu bo se fajn zal...ampak to je druga zgodba,ki te ne sme zanimat...skratka cimprej stran!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.3.2006 20:58:34   
sjug
Sicer nisem kak psihoanalitik, ampak očitno je, da se tvoj izbranec počuti odrinjenega. Morda je nezrel in otroka ne sprejema kot radost temveč kot breme, ki mu ni kos. Ker o tem pišeš, si na dobri poti, da boš situacijo pozitivno rešila predvsem zase in za punčko z njim ali brez njega. Poskušajta se pogovoriti. Morda ti bo prišel nasproti, če ne, potem tako ali tako ne moreš storiti nič drugega, kot da se vajini poti razideta. Očitno je, da tenutno samo bivata skupaj, živita pa drug mimo drugega. Ne dovoli, da si boš izbrala životarjenje namesto življenja. Vajin otrok si zasluži polno življenje in zadovoljne starše - enega ali dva.  Menim, da je bolj en zadovoljen odrasel, kot dve kisli kumari, ki vzgajata vsak po svoje (mimogrede to je najslabša možnost in za otroka celo izredno škodljiva).

Želim ti pravilno odločitev v prvi vrst zate in tudi za otroka. LPS

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.3.2006 21:42:05   
Anonimen
saj mi reče, da nima apetita niti gledti to debelo rit

O jezus kristus. Pa ne da to reče v prepiru, ko se gre kdo bo koga bolj užalil, on po tvojem pisanju sodeč res tako misli. Ne more te tako poniževat, tega si res nihče ne zasluži. Uboga punca, meni se smiliš, res. Kako morejo biti ljudje tako grdi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
31.3.2006 22:43:55   
KODA
Spokaj mu kufre.Očitno ni zrel za družino.Pa saj si sama za vse.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.4.2006 6:47:51   
fricka
Ti povem kako je bilo pri meni: po rojstvu sva se totalno odtujila. Mislim, da se nikoli prej nisva tako intenzivno kregala kot sva se v par mesecev po tem. Tudi jaz sem povsod hodila sama. Potem pa sem se tudi jaz malo zamislila. Moža dobro poznam, ima me zelo rad, veliko gospodinjskih stvari opravi tudi sam, ampak nič pod prisilo. Sploh ne prenese pritiska nad sabo. In sem spremenila taktiko: skuhala sem dobro kosilo, ga povabila na sprehod v mesto, začela sva se pogovarjat in počasi tudi obnovila vse intimnosti. Večja je bila ta mala, raje jo je imel. Zdaj smo stari eno leto in smo družinica kot treba. Razmisli, kdo pa hoče pridet domov, če ga čaka samo kreg in namrgodena faca. Tudi ti mu pridi nasproti. Seveda pa samo v primeru, da si to res zasluži in ga vidiš kot svojega partnerja.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.4.2006 6:56:48   
Anonimen
Če živita pri njegovih starših, vzemi hčerko in se odseli.
Če živita pri tvojih starših, ga vrzi ven.
Če živita v njegovem stanovanju, vzemi hčerko in se odseli.
Če živita v tvojem stanovanju, ga vrzi ven.
Će živita v stanovanju, ki sta ga kupila skupaj, vzemi hipoteko na svojo polovico in se s hčerko odseli drugam.
Če živita v najemu, vzemi hčerko in se odslei v drug najem.

To je vsa umetnost. Razen, če nisi finančno odvisna od njega. Če si, se osamosvoji, potem pa naj sledi nekaj od zgoraj naštetega.

Lažje je reči, kakor narediti, vem (imam to izkušnjo za sabo), ampak če tega ne boš naredila, se kar sprijazni - on se ne bo spremenil (če se do zdaj ni), ti pa boš takole živela v nedogled. In kasneje tudi tvoja hči. Vama privoščiš tako življenje in takšnega moškega v njem? Še jaz vama ne, pa vaju ne poznam, da bi pa ti sama sebi in svoji hčerki... ne verjamem.

(odgovor članu fricka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.4.2006 8:19:56   
lenika
Pojdi in se ne pusti poniževat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.4.2006 8:38:06   
Primoza
Verjetno je najbolje ravno to, kar ste vi napisali da nočete - da ostane brez "očeta". Bi imela drugeča slab začetni zgled, da je to kar ste opisali običajen odnos moški /ženska.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.4.2006 9:54:02   
Anonimen
Vzdrževati zvezo samo zaradi otroka je neumno: otrok nima ne od mame, ne od očeta nič. Predlagam ti, da spokaš in greš s hčerko živet na svoje. Če bosta šla narazen, ni nujno, da hčerka zgubi očeta (ki ga, sodeč po tvojem pisanju, itak praktično že sedaj nima). Odloči se, postavi se na noge in zaživi polno življenje - za hčerko in zase. Tako kot sedaj živiš, niti pomotoma ne moreš reči ŽIVLJENJE. Verjamem, da je hudo, ampak takole te bo pobralo. Vztrajati v taki zvezi nima smisla.
Veliko sreče!

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
1.4.2006 10:20:55   
paris
Praviš, da ga trpiš zato, da bo mala imela očeta! Veš kaj, velikokrat je "nadomestni oče"   1000x boljši kot "biološki"!  Zato je ta izgovor na trhlih nogah!user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.4.2006 14:09:52   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

saj mi reče, da nima apetita niti gledti to debelo rit

O jezus kristus. Pa ne da to reče v prepiru, ko se gre kdo bo koga bolj užalil, on po tvojem pisanju sodeč res tako misli. Ne more te tako poniževat, tega si res nihče ne zasluži. Uboga punca, meni se smiliš, res. Kako morejo biti ljudje tako grdi.

Uf, se še kako strinjam.

Veš, v vsakem zakone je kakšna reč, ki ne štima. Ampak na toliko področjih, da ne štima, da si v njegovih očeh slaba mati, slaba žena in slaba ljubica, da se nima s tabo kaj za pogovarjat, da mu ne predstavljaš prijateljice, niti partnerke, da mu niti fizično nisi kao všeč, da ne skrbi za otroka, pa da ga še doma očitno ni kaj dosti....kaj pa ti potem on sploh nudi, kaj sploh štima? Finančno varnost? Bolj malo je to za en dober odnos.

Seveda moraš vedeti, da tisto, kar je napisala fricka vendarle še kako drži, ampak reči lahko rešuješ na ta način takrat, kadar imata z možem vseeno še skupne vrednote in želje. Koliko tega pa pri vama še obstaja, moraš pa sama razmislit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.4.2006 19:16:51   
Anonimen

Hvala za odgovore in nasvete.
Saj ni vse tako slabo, so tudi lepi trenutki. Npr. danes po včerajšnjem prepiru je bil čisto drugačen in smo vsi trije preživeli dan po kosilu skupaj zunaj na vrtu in se cartali(on+mala). V prepiru je izjavil, da mu je najtežje to, da hočem mu vzeti malo, ker jo je preveč vzljubil. Sedaj se igrata v spalnici jaz pa pišem v miru. Zakaj mora biti prepir, da se nekaj spremeni?
Skušam ga razumeti, koliko ljubezni je mogoče dati, če živiš v razdrti družini(oče ga je zapustil kmalu po rojstvu, mati pa se je takoj po polnoletnosti odselila). Vendar še vedno ne odobravam žaljenja in dviga glasu.

Hvala še enkrat vsem

LP žal anonimna

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
1.4.2006 20:10:21   
G in T
user posted image
Odkrižaj se tega hudiča, takoj nič čakat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.4.2006 15:18:15   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: fricka
Tudi ti mu pridi nasproti. Seveda pa samo v primeru, da si to res zasluži in ga vidiš kot svojega partnerja.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?