SaaS -> Izpisala sina iz vrtca (31.3.2006 7:44:52)
|
No, včeraj sem po dolgem premlevanju zdaj res izpisala sina iz vrtca. Pravzaprav nimam vprašanja, samo malo moram pokramljati o tej temi. Konec maja začetek - junija se nam pridruži četrti član in tu je razlog za izpis sina iz vrtca. Zdaj bo star 17 mesecev in v vrtec hodi od 11 meseca. Tako zelo se je vklopil in vživel v vrtec, da se kar nisem in nisem mogla odločit za to potezo. Najprej sploh nisem pomislila, da bi šel ven - jasno ostane v vrtcu celo mojo porodniško, zdaj pa bo drugače. Žal imamo dve težavi, dva razloga. Eden je ta, da hodi v vrtec zraven moje službe in ne blizu doma, zato teoretično ni variante, da bi ga tja in nazaj vozil mož, ker dela 30km v drugo smer. Druga pa je ta, da je mali očitno zelo dovzeten za razne bolezni, ki krožijo po vrtcu. Sva bila doma skoraj cel januar in februar. Po nasvetu pediatrinje, ga bom imela vsaj prvih nekaj mesecev doma, da ne prinese kakšne zadeve mlajšemu. Če bi bil kakšno leto starejši in dal to prebolevanje že skozi ali da pač ne bi bil tako dovzeten, bi bilo verjetno drugače, tako pa sem se odločila, da gre z mano na porodniško. Septembra, takrat bo mlajši star 3 mesece, pa dobimo prostor v vrtcu blizu doma in bo verjetno takrat ali kakšen mesec kasneje spet začel hodit v vrtec. Hecno mi je, ker je ponavadi mamicam hudo, ko vpisujejo otroke v vrtec, meni pa je hudo, ker ga izpisujem. Mali se je tako navezal na pomočnico v vrtcu, da me sploh več ne upošteva, niti pozdravi, ko ga pripeljem tja in ga ona prevzame. Že pri uvajanju nisva imela težav, zdaj se pa kar smeje ko stopiva v garderobo. Doma mi omenja imena vzgojiteljice in pomočnice in še štirih vrstnikov iz vrtca.. Očitno mu res ni hudega tam. No, pa saj mu bo luštno tudi doma z mamico in bratcem, a verjetno se mu ne bom mogla posvetiti, tako kot je zdaj navajen, če sva kakšen dan sama doma. Zdaj se že vedno bolj veselim, da bomo vsi skupaj doma..
|
|
|
|