violinski -> RE: Rusko zveneča imena za fanta? (17.4.2006 0:16:03)
|
Evo, končno ena tema z imeni, ki mi je pisana na kožo. Azzurra, tudi jaz sem z Obale (ma na žalost po sili razmer zdej živim v žabolandiji) in tudi moj mož je Mitja in sploh je bilo to ime meni najlepše že od kar sem bila šolarka [sm=smiley36.gif]. Ker je tudi moje ime izpeljanka iz ruskega, sva se odločila, da bo najin fant imel rusko ime, ki se bo končalo na -a. Se pravi, odločila sem se jaz in potem položila idejo v moževo razmišljanje, da se je na koncu strinjal. In čeprav je bil Aljoša moja prva izbira, sem mu vseeno naštela še nekaj tistih primerov, ki jih je zgoraj napisala vika1, med temi tudi Petja, ki je meni res ljubo ime, ker poznam enega Petjo, ki mi je strašno všeč. Pa mu ime ni potegnilo, se je prej ogrel za Aljošo. In Petja je v resnici moško ime, vendar zelo lepo pristoji tudi deklicam, ker smo se na to navadili. Vendar pomislite, kako bi se vam zdelo, če bi hotel nekdo dat svoji deklici ime Mitja (enkrat pred vsaj dvemi leti je na to temo že tekla huda debata, pa se ne spomnim, kje je to bilo)?
|
|
|
|