Anonimen -> RE: škampi s testenimami (31.3.2006 9:45:40)
|
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ja no saj sem že skoraj ekspert postala,zadnje čase jih kar pogosto delam,pa še jedci pravijo,da je okusno. Torej,kako jih jaz naredim.Škampi ala buzara in rošo. To naj bi bile količine za pet oseb: -kilo in pol škampov z oklepi -dve žlici olivnega olja -15 dag čebule -2 stroka česna -2 deci belega vina -5dag masla -ena limona in pol -3 dag paradižnikove mezge(iz tube-ena polna jušna žlica) -petršilj,sol,poper,malo droptin malo vode za zalivanje. Drobno sesekljaš čebulo,pol jo streseš naolivno olje in jo pražiš samo toliko časa,da ovene.Neto daš v to žlico paradižnokove mezge in cele oprane škampe.Fajn premešaš.Doliješ belo vino. Nato dodaš maslo,strt česen,tanke rezine limone,priliješ še nekaj vode in vse to dušiš 20 minut(pazi,če so škampi bili zmrznjeni je dovolj 5 minut)če so sveži pa kot sem že navedla.Lonc naj bo pokrit. Nato solimo,popopramo(če imate radi bolj pikantno dodaš še nekaj zrn peperončina)dodaš sesekljan petršilj in droptine,ter ponovno prevreš. Skuhaš špagete-al dente,jih odcediš in streseš v lonc kjer so že škampi, premešaš in ene tri minute držiš še na ognju.
|
|
|
|