Gradnja hiše in mali otroci (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Meggi -> Gradnja hiše in mali otroci (30.3.2006 8:30:00)

Vem ,da nisem edina ki me čaka ta kalvarija , a priznam da je to odličen povod da izgubim še tisti drobec živcev ki jih premorem.

Zadeva je verjetno znana. Marsikatera je vse to prebrodila.

Rad bi zraven čimveč sam prispelval, da bi šlo delo naprej imaš voljo in elan, a prepogosto moraš vse to zatreti in veselo letat za otroci, gungat, vozit ,... NE ME NAROBE RAZUMET. Imam zelo rada svoje sončice, vem da prehitro zrastejo, da le ta čas ko sem doma se lahko njima posvetim, ko bo spet služba bo druga štorija.

Res nas pa čaka ČIMPREJŠNJA REŠITEV STAN. PROBLEMA, da si zrihtamo končno varianto in ne plačujemo ogromno stroškov drugim, Sicer najemnina za hišo res ni visoka 40 čukov a žere pa kurjava,.,..

Škoda je to, ko nimam nobene da bi mi otroke vsaj na sprehod peljala, se z njimi igrala jih zamotla vsaj za kako urco dve. Tako imam otroke zraven pol ure se uspavamo da spimo pol ure, pa spet jovo na novo,....

Mami ima svoje delo, živčna že sama, druga babi ne zna uspavat še bolj živčna- .......

KAKO STE SI UREDILE DA JE ZA VSE KOLIKOR TOLIKO SPREJEMLJIVO.

P.S. Toliko denarja nimamo, da bi nam vse drugi naredili.
In tukaj se morda res pokaže zakaj je bolj enostavno biti v bloku- nimaš nobenih večjih posegov in dela non stop.

Marogica -> RE: Gradnja hiše in mali otroci (30.3.2006 8:39:43)

Mi smo ravno končali poslovni objekt, tako da so izkušnje še "sveže". Imam dva otroka (5 let in 15 mes), ta večji je v vtrcu, ta manjši je bil do ponedeljka še z mano doma(sedaj je v jaslih). Zase nisi  napisala, koliko stare otroke imaš, tako, da ti lahko napišem pač naše izkušnje. TOrej s tavečjim ni bilo problema, ker je bil v vrtcu dopoldan, ta manjšega sem pa pri manjših stvareh jemala s seboj, moram pa priznati, da nisem ravno dosti naredila. Nekajkrat sem vzela tudi stajico, ki je pomagala, vendar tudi ne za dolgo. Pa mama je pomagala, vendar mogoče 1-2x na teden za 2-3 ure, kar je bilo fino, vendar pa kaj dosti pri tem obsegu dela ravno ne moreš narediti.
Tako, sva se z možem največkrat izmenjavala. Kadar je bilo bolj "moško" delo, je delal on, jaz sem pa bila z otrokoma, in obratno. Seveda to zavlačuje vse skupaj, vendar drugače pač ni šlo.

Meggi -> RE: Gradnja hiše in mali otroci (30.3.2006 9:23:21)

res nisem navedla . ravno sespet dojiva 4 mes ter 4 letnica  ona lahko zraven sam ta ziza je prob. pol pa vsi obupajo.

ma-ja -> RE: Gradnja hiše in mali otroci (30.3.2006 9:25:30)

Mi se ravno spravljamo renovirati stanovanje, otroka pa sta stara 6,5 let in 4 leta. Sicer imamo babice, vendar jih navadno ni nikjer, ko jih najbolj potrebujem. Zato res razmišljam, da bi za ta čas najela eno študentko vsaj za par uric na dan. Otroka se veliko zunaj igrata, vendar vseeno rabita nadzor, ker živimo sredi Ljubljane.
Če nimaš varstva, razmisli o vrtcu ali o kakšni študentki. Sicer finančno res nekaj znese, vendar je v takem primeru več drugih prednosti.

Gina -> RE: Gradnja hiše in mali otroci (30.3.2006 9:55:40)

Mi ravno zato še ne bomo delali nič, dokler ta mali malo ne zraste - še dve leti mislimo počakat, da bo mali 4. Meni ni vredno imeti hišo za vsako ceno. Raje se še malo stiskam v malem stanovanju, pa počakam da bom malo bolj pri energiji, kot da izgubim še tisti delček sebe, ki ga imam.

Jaz vem, da ne bi zmogla situacije, kot jo imaš ti, ampak pri nas ni nobene babice ali koga, ki bi kakorkoli pomagal ne z varstvom, ne s kakšnim kosilom, niti s pridelki iz vrta, tako da....jaz vem da bi v tvojem primeru bila tako izčrpana, da bi začela najedat mojega in vprašanje, kako bi se izteklo. Ti moraš pa sama razmislit, saj vidiš, da nekatere pa zmorejo. Imam prijateljico, pri kateri obnavljajo hišo, pa ona sicer brez težav vse sama rihta (3 otroke + obrtnike + dom + službo), ker njen veliko dela. Ampak zdaj je pa kronično utrujena, kar je čisto razumljivo. Vendar ona to nekako prenaša, boljše po moje, kot bi jaz. Ti moraš pa sama razmislit, kakšen tip človeka si in se glede na to odločit.

corfu -> RE: Gradnja hiše in mali otroci (30.3.2006 10:51:53)

Se strnjam z Gino! Tudi jaz nisem tak tip človeka, da bi psihično in posledično tudi fizično zmogla. Tudi midva sva imela namen zidati pa sva raje prestavila in tako bova za nekaj let renovirala stanovanje pri mojih starših. Majhen otok, oba hodiva v šolo, doma privat...prehuda, raje uživam prosti čas z našim škratom, pa ga ni  veliko, ...kaj šele, da bi zidala. Jaz ne bi zmogla! Občudujem tiste, ki to folgate!

muki1 -> RE: Gradnja hiše in mali otroci (30.3.2006 11:23:29)

Jaz ti lahko napišem svojo izkušnjo, kako sem kot otrok občutila gradnjo hiše.
Moja starša sta oba že vse življenje zaposlena v gostinstvu. Nista direkt v strežbi, ampak nekje v povprečju, s povprečnima plačama. Hišo smo začeli zidati leta 1983. Takrat sem bila stara 6 let, sestra pa 3. Tudi moja dva sta hotela vse postoriti sama, ker ni bilo veliko denarja. To je pomenilo, da sta mene vedno vzela s sabo na parcelo, sestro pa puščala pri babici in dedku, ki sta kmetovala.
Jaz sem pač hodila sem ter tja, se kaj igrala z okoliškimi otročaji, sestra, ki je bolj občutljive sorte, je pa samevala pri babici in dedku in trpela. Seveda takrat ni znala tega povedat, ampak še danes očita mami, da jo je zaradi hiše vsak dan puščala samo.
Pri nas ni bilo nedelj, petkov in svetkov. Na prste ene roke preštejem kolikokrat smo bili na morju,pa še to smo šle same brez očeta, ker je imel delo pri hiši, ali pa je že porabil ves dopust. Šle pa smo pod nujno, ker je sestra ogromno bila bolana in je zdravnica morje zelo priporočala.
Tudi ko smo se preselili v hišo, ki je bila bolj za silo opremljena, sta starša vsak prost trenutek izkoristila za urejanje okolice, pa še miljon drugih stvari, ki jih je bilo potrebno narediti.
Ko sva hodili v šolo, si mama nikoli, ampak res nikoli ni vzela časa zame, da bi pogledala, če sem naredila domačo nalogo, preverila, če sem se naučila pesmico, mi je pač zaupala, ampak jaz sem bila takrat stara 9 let. Ko je sestri škripnilo pri matematiki, si ni vzela časa, da bi se poglobila v snov. Jaz sem ji morala pomagati. Saj mi ni bil problem, ampak ko se oziram nazaj vidim, da to ni delo otrok, to je dolžnost staršev.
Veliko stvari je, ki sva jih s sestro zamerili svojim staršem ravno na račun gradnje. Moja hčerkica bo stara dve leti in v teh dveh letih je bila že večkrat na morju, kot jaz v desetih.
Saj ne rečem, danes je ta hiša tudi dom moje družine, če se takrat starša ne bi tako trudila in žrtvovala, bi dandanes jaz morala zidati ali pa se stiskati v bloku. Pa čeprav sem dobila gole stene, ki sva jih z možem uredila sama, ampak vsaj nekaj, da nisva čisto iz nič začela......
Težko je biti sodnik, po eni strani se mi smilita, saj sta tudi sama zavrgla najlepša leta svojega življenja. Uničila sta si telesa ( oče ima fuč hrbtenico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]) in tudi živce.
Ah, kaj pa vem....... res dobro premisli.
Jaz res nikoli ne bom zidala hiše. Nikoli, prav zaradi teh izkušenj.

Zdaj če ti denar ni problem, potem problema itak ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

L&F&B -> RE: Gradnja hiše in mali otroci (30.3.2006 14:27:59)

Mi smo začeli z gradnjo ravno letos marca. Otrok je star dve leti. Je pa tako, da tudi midva zidava po sistemu sam svoj mojster in še to preko vikendov. Sreča je to, da je parcela pregledna, velika in se lahko otrok precej sam zamoti. Tudi svoj kotiček ima, peskovnik in igrače. Sistem pa je vseeno na žalost tak, da dela mož ali jaz, obadva le če je kaka babica v bljižini ali pa, če jaz urejam okolico in mi pomaga. Naš otrok je zelo rad povsod zraven in opazuje, kaj se dogaja. Je pa tako, da imam na parceli tudi že kuhinjo in stranišče, ter prostor za prespat, tako, da je komplet oskrba možna. Nekaj je tudi otrok v okolici in se da zmeniti s sosedi, da če se pri nas igrajo, jih jaz nadzorujem, obratno pa ga tudi lahko pustim pri sosedih za kako uro. Zaenkrat gre, vendar vse prilagojeno otroškemu ritmu, bolj počasi. Smo še v fazi, ko vsi silno uživamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Naprej bomo pa še videli, mogoče bo prišla prav kaka babica?

Anonimen -> RE: Gradnja hiše in mali otroci (30.3.2006 16:40:27)

Jaz ti tudi svetujem, da počakaš. Predvsem če nimaš koga, ki bi ti otroka malo pogledal, oz. če dela ne more opraviti kdo drug.
Mi imamo sicer že sezidano, veliko pa je dela z okolico. Letos sem nameravala urediti predvrt ampak zdaj vidim, da ne bom zmogla. Te nujne pomladne opravke (obrezovanje, škropljenje, pospravljanje) opravim v tistih dveh urah, ko moj otrok spi, potem pa se raje igram z njim. Mi nič ni toliko pomembno kot čas, ki ga lahko namenim njemu.
Zidava hiše v takih pogojih kot jih omenjaš je zelo zelo zahtevna. Pa rado se zgodi, da je potem na koncu hiša pod streho, družine pa nič več!

rija -> RE: Gradnja hiše in mali otroci (30.3.2006 18:27:52)

S prihodom otroka imamo moratorij na skoraj vsa dela pri hiši. Si ne znam predstavljati, da bi kaj veliko še delali. Občudujem pa tiste, ki vse to sfolgate.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: Gradnja hiše in mali otroci (30.3.2006 19:33:40)

no mi začnemo pred 1. majem z gradno od začetka. :) 2.5. mam pa rok za rodit :) mam pa k sreč odličnega moža in odlične starše, ki mi popazijo otroka, tut skuhajo pa tut pri gradnji bojo pomagal. drgač mamo pa plan bit v novi hiši v roku enga leta tko da upam d abomo prežvel. js kvečjemu zdej vidm super priložnost k sem doma da bom vse lahko rihtala in nadzirala. z dojenčkom ni težko okol skakat sploh dokler je v lupini, gradnja in vse kar je s tem v zvezi je pa men ful v veselje k en hobi tko da se je že prov veselim :)

rija -> RE: Gradnja hiše in mali otroci (30.3.2006 21:47:01)

Lara blagor tebi, če boš to vse sfolgala z dojenčkom.

Jaz sem komaj brez....če si želiš res urediti hiško tipi topi, je tolko enega letanja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Pri nama je bilo tako, da je moj bil v hiši, jaz pa na terenu. Vsako ploščico sem prinesla domov na potrditev...pa nazaj. Pa zopet iskanje neke frčkarije in sto poti....ne vem kako bi tole uspelo zdaj, ko mali dobesedno visi na meni.

Kot sem že napisala: bravo tiste, ki vam to uspeva.

Stran: [1]