RE: Prekoračili so vse meje!!! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

india -> RE: Prekoračili so vse meje!!! (30.3.2006 20:15:07)

Kerensa, vem, da je to popolnoma tvoja stvar, a če že tako pišeš tukaj gor....daj se postavi v vlogo nekoga, ki nujno rabi streho nad glavo in bi mu ta "luknja" rešila marsikatero zagato. Ti pa samo zato, ker nimaš drugje stalnega bivališča, ne želiš izpustiti iz rok tega stanovanja?  Žal se meni zdi to totalno egoistično. Ti itak ne živiš tam, torej tam tudi naj ne bi imela stalnega bivališča. Zakaj se pa ne prijavite pri tašči in tastu??? Aja, verjetno zaradi CSD?
Postavi se  v vlogo kakšne mamice z otrokom,ki nima stanovanja, ki jo kje trpinčijo,....kaj bi ji pomenilo takšno stanovanjce??? Verjamem, da če bi bila ti v takem položaju, bi naredila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] in pol.

Ja, pa mi je zdaj popolnoma vseeno, kakšne odgovore bom dobila, ampak to je moje mnenje in za njim stojim.

Annny -> RE: Prekoračili so vse meje!!! (30.3.2006 21:20:12)

Kaj če bi to dala v Tednik?

Marogica -> RE: Prekoračili so vse meje!!! (30.3.2006 21:37:22)

Jaz sem vse 3 poste(z obrazložitivjo) še nekrat prebrala, pa še vedno ne razumem, kaj bi rada s tem stanovanjem, ki je takšna luknja, 17m2 velika, brez osnovne infratrukture. Kaj?  Za kakšne principe ti tukaj gre? Moje mnenje je, da trošiš preveč časa in energije za nepotrebne stvari.
Pa če tudi ti to stanovanje dodelijo? kaj boš z njim?
Orposti, vendar res ne razumem v čem je finta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.3.2006 21:46:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anja** -> RE: Prekoračili so vse meje!!! (30.3.2006 22:19:10)

Marogica: kolikor jaz razumem (sem prepričana da mam prav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ):

Kerensa je tam prijavljena in zdaj na podlagi tega (ker je tam že dalj časa prijavlčjena in ker se ji je družina povečala) dobi drugo večje stanovanje Mestne občine. Kapiš? Ne bo čisto "sveža" kandidatka za stanovanje MOLa.

A mam prav?

Marogica -> RE: Prekoračili so vse meje!!! (30.3.2006 22:22:31)

AH, tak je to.... hvala za obrazložitev, res nimam izkušenj s temi stvarmi.

india -> RE: Prekoračili so vse meje!!! (31.3.2006 7:46:11)

Potem pa se tako napiše, ne pa da daje videz  čisto drugače kot je.

Anonimen -> RE: Prekoračili so vse meje!!! (31.3.2006 14:16:35)

Res nisem imela občutka, da bi bilo kako drugače napisano. Zato je bilo pa v mojih naslednjih postih nekaj ironije.
Moram pa vseeno popraviti nekaj. Tistega stanovanja mi ne morejo dodeliti, ker mi je že dodeljeno. Samo najemna pogodba se mora zaradi zakonov malenkost spremeniti. Ampak oni je nočejo spremeniti in me poskušajo prepričati, da bi jim jaz stanovanje vrnila. No, tega namena pa nimam. Ker sem preveč denarja vložila tja in dokler mi ga ne vrnejo, kar mi ga po zakonu morajo, jim jaz pač ne vrnem stanovanja.
Tam pa nisem prijavljena zaradi CSD, by the way. Kajti na CSD prav lepo vedo, kje imam stalno in kje dejansko bivališče. In otroški in starševski dodatek nimata s tem nobene povezave. Da bi pa jaz prejemala še kaj konkretnejšega od njih, pa nič ne vem. Edino zdaj sem oddala vlogo za izredno DSP (zaradi pogreba), pa še vedno nisem dobila odgovora.
Tako, da je tisto stanovanje, če se mu sploh lahko tako reče, moja streha nad glavo, za katero ne pustim, da mi jo kdo vzame, pa čeprav mene ni tam. In čeprav me nikoli več ne bo. Sem jim jo pa pripravljena vrniti, v kolikor mi vrnejo denar ali pa dajo primerno stanovanje, katerega mi obljubljajo že 9 let. Tisto stanovanje namreč ni neprofitno ali socialno, ampak pač samo v lasti MOL-a, to je vse. In to ne pomeni nič drugega kakor to, da sem jaz podedovala pravico do uporabe.
Miška, lahko mi pa verjameš, da mora biti pa človek dobesedno brezdomec, da bi bil lahko hvaležen za tisto luknjo. Pa še to po enem mesecu ne bi bil več. Do nujno potrebnih stvari lažje prideš na cesti kakor tam.
Deni - ja, sem se. Zato sem se pa odločila, da grem do konca. Naj vsi vedo, če bo treba. Jaz nisem naredila nič nezakonitega. Še to, da sem se po njihovi krivdi odselila, sem jim pojasnila. Oni pa nič...

tehnofil -> RE: Prekoračili so vse meje!!! (31.3.2006 16:31:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Anja**
Kerensa je tam prijavljena in zdaj na podlagi tega (ker je tam že dalj časa prijavlčjena in ker se ji je družina povečala) dobi drugo večje stanovanje Mestne občine.

Samo če tam ne živi, pa je luknja ali ne - bo na podlagi ugotovitve dejanskega stanja, da tam ne živi izgubila to pravico.

Anonimen -> RE: Prekoračili so vse meje!!! (1.4.2006 6:49:12)

Teoretično bi jo res, Tehnofil, v tem primeru pa je ne morem. Kajti imam popolnoma vse dokaze, da sem se odselila zaradi nezakonitosti JSS-MOL. Oni so krivci, da je stanje tam takšno, kakršno je (malomarnost, opustitev nujnih del, ignoranca, pa še bi se dalo naštevati). Stene se podirajo, ker oni niso adaptirali, vodovoda ni, ker ga oni niso naredili, elektrika je v kur**, ker je oni niso popravili,... Stanovanjski zakon je zelo jasen glede tega, kakšne so dolžnosti lastnika stanovanja, v tem primeru JSS-MOL, in kakšne so najemnikove. Moje so bile poravnane, njihove ne.
In ker vsakdo odgovarja za to, če drugemu povzroči škodo (materialno ali nematerialno), bo tako tudi v tem primeru. Zaradi njihovih kaznivih dejanj in prekrškov sem bila materialno oškodovana, okvarjeno je bilo naše zdravje (mamino in Janovo) in v nevarnosti so bila naša življenja (da se nam dobesedno streha podre nad glavo). To pa je dovolj dober razlog, da sem se odselila. Zavarovanje lastnih življenj, ki so bila ogrožena zaradi malomarnosti.
Glede na vse to mi te pravice ne morejo in ne smejo vzeti, ne da bi odgovarjali za svoje napake. Poskušajo pa točno to, ker mislijo, da bom popustila, ker pač vedo, da tam ne mislim biti več. Na-a, pa se me ne bodo znebili.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]