|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   testiranje novorojenčkov
28.3.2006 13:14:43   
sonja1
Drage mamice in dragi očetje!

Danes smo bili z našo 14 dni staro deklico v bolnišnici,
kjer so ji ponovno vzeli kri za presejalna testa za ugotavljanje
bolezni ščitnice (t.i. konenitalni hipotiriodizem) ter fenilketonurije.
Kri za ta dva testa se sicer vzameta že takoj po rojstvu (oz.pred odhodom
domov) vsem novorojenčkom. Če je vse O.K. niti ne obvestijo staršev o rezultatih. Če pa so testi pozitivni oz. sumljivi zadevo ponovijo. Tako kot pri nas. Menda so normalne vrednosti med 10 in 20, naša Maša ima 11 in ker je to na meji zaradi previdnosti in resnosti bolezni test ponovijo. Seveda nas sedaj zelo skrbi kaj bodo pokazali ponovni rezultati, predvsem sedaj, ko smo o obeh boleznih prebrali na internetu ....MENE pa sedaj zanima - ali se je tudi komu med vami zgodilo, da so vas klicali nazaj zaradi ponovne kontrole? In ali ima kdo izkušnje s katero od teh dveh motenj ?

Hvala za kakršenkoli podatek in vsem prav lep pozdrav,

Sonja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: testiranje novorojenčkov
28.3.2006 14:25:42   
irena111
POZDRAVLJENA

Mi smo tudi dobili pismo iz bolnice za ponovno testiranje in sem bila cisto iz sebe ko sem prebrala o tej bolezni. Naj te pomirim, da je moznost da ima res to bolezen zelo zelo majhna, tako mi je povedala sestra v bolnici. Veckrat so testi netocni, ima kaksne hormone od mamice....Ce pa slucajno ima to bolezen se da vse pozdravit z dodajanjem oz odvzemanjem hormonov in se otrok normalno razvija.

upam da sem vsaj malo pomagala
lp irena

(odgovor članu sonja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.3.2006 15:21:05   
Bonnie_RR
Vrednosti naj bi bile med 10 in 20?!
Ne vem no... Midva z Nikom sva bila 16 dni v porodnišnici, pa so mu v tem času še drugič vzeli kri, ker naj bi imel prvič vrednost 8. To sem izvedela šele na dan odhoda domov, ko mi je prišla sestra povedat (je posebej klicala v Ljubljano), da je vse vredu in da je drugič izmerjena vrednost 2.
user posted image user posted image user posted image

No, Nik bo jutri star 1 mesec in pol in je vse vredu...

LP

(odgovor članu irena111)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.3.2006 10:43:42   
bambi
Ja, tudi nas so klicali nazaj in jaz sem že bila čisto iz sebe, ko sem prebrala kaj fenilketonurija pomeni, ampak so me potolažili, da gre skoraj vedno za lažen alarm in da je po 2. odvzemu vse vredu.... prepričana sem, da bo vse vredu, ker jih poznam veliko, ki so moral nazaj na odvzem krvi, pa je potem bilo Ok. Jaz sem celo vsak dan klicala, če so že prišli izvidi....

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?