Gina -> RE: Kresnila sem ga... (28.3.2006 16:02:14)
|
Tassy, nehaj se počutit ogroženo. Jaz ne čutim tvojega partnerja nič bojl nasilnega,kot tebe. Ampak to pomeni edino to, da moraš ti pomiriti nasilje v sebi. Mir ni nekaj, kar je izven tebe. Pa nehaj zamerit, pa viset na starih rečeh. Mimo so. Meni se zdi, da se tvoj partner skuša pobotat. Seveda imaš dve možnosti - biti ali iti. Srednje možnosti ni. Lahko ga maltretiraš, lahko mu delaš grde reči, lahko ležiš cele noči slabe volje....koga boš kaznovala? Sebe. Koga boš s tem spremenila, da bo čutil ljubezen do tebe in da bo ljubeč in ljubezniv? Nikogar, niti sebe ne, še bolj se boš valjala v samopomilovanju in nereagiranju. Če hočeš reči spremeniti, nisi začela iz pravega konca. Če hočeš stran, potem pa pojdi, pa ne hecaj ne sebe ne njega. To kar počneš, je pa v vsakem primeru trapasto, ker nikomur ne prinese miru - ne tebi ne njemu, ampak samo slabo voljo in obtoževanje.... Naredi nekaj takega, kar bo imelo cilj. Naredi si plan svojega vedenja. Pa ne kaznovalnega. Takega, prijaznega, ljubečega - do sebe in to posledično prinese ljubeznivost do vseh okoli tebe.
|
|
|
|