preživnina - odvetnik??? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> preživnina - odvetnik??? (28.3.2006 11:37:54)

zanima me, če je katera najela odvetnika, za ureditev preživnine na sodišču? Jaz se z mojim bivšim nikakor ne morem dogovorit, pa imam vsega zadosti in bi si rada najela odvetnika?

Kaj mislite??[sm=zmeden.gif]

tinatona -> RE: preživnina - odvetnik??? (28.3.2006 12:40:41)

Hej!

Jaz si ga še nisem. Ravno te dni cincam kaj naredit. Sicer je pa to edina stvar, ki jo lahko narediš, če se s tvojim bivšim ne da zmenit sporazumno.

Dobro opravi.

LP Tina

Anonimen -> RE: preživnina - odvetnik??? (28.3.2006 13:22:52)

Kaj pa mediacija?

Tam ne rabiš odvetnika - dogovor pa je sodno izvršljiv. Če ne gre pol pa tožba.

Anonimen -> RE: preživnina - odvetnik??? (28.3.2006 15:52:56)

kaj je to mediacija??? prvič čujem...mi lahko prosim razložiš? Hvala za naprej..

Pupica -> RE: preživnina - odvetnik??? (4.4.2006 22:08:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

kaj je to mediacija??? prvič čujem...mi lahko prosim razložiš? Hvala za naprej..

"Ob upoštevanju otrokove koristi in blaginje, ko razpad družinske skupnosti najbolj prizadene prav otroka, je Odbor ministrov Sveta Evrope 21.1.1998 sprejel Priporočilo št. R (98)1 o družinski mediaciji (v nadaljevanju: priporočilo). Mediacija je alternativna metoda reševanja sporov, ki se še zlasti priporoča pri reševanju sporov med staršema, ko je v skrbi za skupne otroke nujna trajna ohranitev odnosov in sodelovanja na ravni starševstva. Priporočilo je namenjeno pospešitvi uvedbe mediacije kot procesa, v katerem mediator pomaga strankam pri reševanju njihovega spora z namenom, da dosežejo sporazum. Mediator mora biti nepristranski in neopredeljen do končnega rezultata mediacijskega postopka, staršema mora pomagati pri iskanju sporazuma, nikakor pa ne sme vsiljevati rešitve. Mediacijski postopek mora usmerjati v skrb za blaginjo in najboljše interese otroka ter tako spodbujati starša, da se osredotočita na potrebe otroka."(cit.)
Verjetno tudi v isti smeri poteka pri določanju preževnine.

Stran: [1]