Najemnina v dohodnino (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Meggi -> Najemnina v dohodnino (28.3.2006 11:31:23)

Vem da je pozno a ker mi gre stvar ZELO NA ŽIVCE seveda je čakala nazadnje.

Ali lahko navedemo stroiške najemnine  in kam za tisti del ki ga imamo sklenjenega v najemni pogodbi.

Hvala za odgovor!

CIPRESA -> RE: Najemnina v dohodnino (28.3.2006 11:55:18)

Ne. Kolikor je meni znano najemnino ne moreš vpisati nikamor. V olajšavo bi lahko vpisala npr. kredit, če bi stanovanje odkupila ali vsa druga vlaganja v izgradnjo ali obnovo v stanovanja. Moraš pa biti lastnik oz. solastnik.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.3.2006 12:03:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: Najemnina v dohodnino (28.3.2006 12:11:32)

Kaj pa otroka, če ga imaš recimo v tujini? Moj ima hčerko na Nizozemskem, a jo lahko da v dohodnino? Saj piše se po njem, tako da na prvi pogled itak ne bi čisto nič čudno izgledalo, pa tudi sicer. Saj jo lahko vzdržuje, a ne?

CIPRESA -> RE: Najemnina v dohodnino (28.3.2006 13:39:39)

Uf Spliš  nevem točno ampak mislim isto kot ti,  če jo vzdržuje jo vzdržuje pol mislim da ni važno ali je v tujini ali doma. Mora pa biti ali stara do 18 let ali če je starejša še študentka oz. brezposelna ne sme imeti dohodkov kot zaposlena.

Lahko pa vseeno vprašata koga na davčno!!

Anonimen -> RE: Najemnina v dohodnino (28.3.2006 15:11:59)

Stara je 12 let in je slovenska državljanka. Tako da po moje tudi ne more biti problema. Čeprav ... vedno kaj najdejo.

CIPRESA -> RE: Najemnina v dohodnino (28.3.2006 15:26:13)

V tem primeru bi jo jaz dala brez vprašanja ker je še otrok in nima lastnih sredstev za preživljanje in je logično da jo eden od staršev vzdržuje kjerkoli že je!!

Stran: [1]