mayflower -> RE: beganje med dojko in stekleničko (3.4.2006 13:03:15)
|
Tud jst sem mela velike težave z dojenjem, ker po CR mleka ni in ni hotelo bit, pa se je[sm=duda.gif] zelo hitro navadil na flašo. Pa sem vztrajala: non stop prstavljala, fasala mastitis, imela dobesedno pogrizene bradavice-kr jih je tako vlekel. Ma se je splačalo. Je pa res, da smo se flaši v celoti odpovedali šele nekje pr dveh mesecih starosti. Do tedaj sem jo namreč pri zadnjem večernem obroku vedno pripravla za vsak primer, potem pa se je pokazalo, da ni potrebna, ker se ta mali bolj carta, kot pa da bi bil še lačen. Glih včeraj k sem bla pr dežurnem pediatru, nii mogla verjet, da je pri še ne polnih 3 m tako velik (dolžina ne vem, ma pa krepko čez 7 kg) in sploh, k sem ji povedala, da je na začetjku jedel samo po flaški in je sedaj polno dojen. Sem pa sprobala vse živo. Pristavljala sem ga vedno, ko je hotel jesti, ker drugače se zvečer sploh ni mogel in mogel dovolj najesti. Bodi vztrajna (kako sem preklinjala ta nasvet), meni se je količina mleka zelo povečala, čeprav sem že obupovala, da mi bo zmanjkalo. Zdej pa kar brizga [sm=smiley1.gif]. Jst sem ga zvečer podojila najprej na eni dojki, pol ko je začel tolči po njej, jo nategovati (velik avč!), sem ga prestavla na drugo,... Ponavadi je to zadostovalo. In res čim manj flaše, ker ti mali pobalinčki res hitro pogruntajo, da ni treba se na flaši tolk matrat. Pa veliko sreče!
|
|
|
|