[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.3.2006 8:39:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (28.3.2006 8:57:37)

Pa pač ne pogreješ. Saj sadnih itak ni treba gret.

April -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (28.3.2006 8:59:50)

Mi nikoli nismo imeli kakšen ustaljen urnik hranjenja. Kdaj je jedel kdaj pa tudi ne. Za več kot par ur pa itak nismo bili zdoma. Do sedmega mescva se je itak samo dojil, pa tudi potem sem ga zunaj samo tako hranila. Ne spomnem se, da bi kdaj hrano s sabo nosila. Zdaj, ko bo star eno leto imava za malico kakšno žemljo ali piškot, ko greva ven.

Marogica -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (28.3.2006 9:01:15)

Ko sta moja jedla že po en sadni in en zelenjavni obrok, sem v primeru, da smo morali od doma naredila tako, da sem obroka zamenjala. Torej npr. če sem morala popldan od doma, ko bi bil čas za zelenjavni obrok, sem mu tisti dan dala dopoldan zelenjavo, popldan sem pa s seboj vzela Hippovo sadno kašico, ki smo jo jedli pač, kjer smo bili. Pač nisem pozabila na slinček in žličko.

viv_ -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (28.3.2006 9:03:02)

Moja tamala je začela pri 5,5 mesecih jest "navadno" hrano, poleg tega smo bili vedno tudi zelo leteči. Za dopoldanske malice sva imele vedno s seboj Frutke, ali pa kakšne skutice, jogurte, Monte, Fruchtzwege, banano...

Če smo šli kam ven na kosilo, je dobila zraven nas, kakšno juhico, ponavadi gosto zelenjavno...

Ko je bila stara 6,5 mesecev smo šli v London. Tam sem vedela, da bo bolj tako-tako s hrano, sem imela pa sabo Hipp zelenjavne kašice. Pa jih nisem grela.

bskrle -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (28.3.2006 9:58:09)

Za otroka je vedno pametno imeti kakšen čaj, piškot, frutke in ostalo hrano, ki je že industrijsko pripravljena.
Včasih imajo mame v termovkah vodo in potem mleko le zamešajo.
JAz teh problemov nisem imela, sem pač podojila ali pa jo je doma mož nahranil.

Anonimen -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (28.3.2006 10:03:23)

v glavnem brez kompliciranja. vzameš frutek pa ga nafutraš. pa te hrane ni treba nič gret. mogoče na kakem zelenjavnem oz mesnem hippu to piše samo js ji tega nisem dala nikol za jest ker je ogabno k 100 hudičev. saj men se zdi! sem raj vzela une frutke s skuto al pa bebevita ma fine z jogurtom, al pa kar kak frukcverge pa kej tazga, sveže sadje, piškote, čaj, sokove.

lelaval -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (28.3.2006 11:07:56)

Jaz vzamem s seboj kako kupljeno kašico. Saj je ni potrebno segrevat. Ali pa pak piškot, pa je malce kasneje. V glavnem - čim manj komplicirat.

Dejča -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (28.3.2006 11:59:28)

Jaz vzamem s seboj tudi kakšno sadno kašico in seveda žlico pa plenico, da ni cela popacana ter jo nahranim, kjer pač je. Ponavadi jo nahranim, še preden greva od doma, da je nekaj časa mir, če sva dlje naokrog, pač poje, kjer je. Včasih ji tudi pretlačim kakšno banano, če sva na takem prostoru. Jaz sadnih frutkov nikoli ne grejem, razen če ga vzamem direktno iz hladilnika.

TVN -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (28.3.2006 14:06:19)

Vzameš kupljene sadne (ni potrebno greti) in zelenjavne kašice, po potrebi jih lahko kje pogreješ v mikrovalovki ali topli vodi. Mi pa smo kupili grelec stekleničk, ki dela tudi v avtu, pa je problem rešen.

KODA -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (28.3.2006 21:01:49)

Jaz sem vzela sabo kakšen Frutek ali Hipp,pa kakšen piškotek.Če pa smo šli na kosilo,je pa  jedel pri meni.
Ko pa je bil še na mleku,sem v termoski nosila sabo vročo vodo..Ko pa je bil lačen,sem se umaknila nekam na miren prostor ,zmešala mleko in je jedel.

Šoni -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (28.3.2006 22:23:00)

Mi vzamemo s seboj slinček, žlico, čaj, frutek in pa doma pripravljeno kašico iz mešane zelenjave, zmiksano, shranjeno v Tupperware posodi (industrijsko pripravljenih ne mara, smo že imeli sceno, ko je imela mami samo kupljeno in nič drugega, uf..). Je nič ne grejem, Maj se pa tudi ne pritožuje. Lahko pa ima otrok pač tisti dan samo sadni dan, npr. frutek, mogoče tistega z rižem ali skuto, ki je bolj nasiten. Mi sicer imamo nekak urnik hranjenja, ampak se le-ta, če smo kje drugje itak ne obnese, tako da mali sam pove kdaj hoče jesti.

LP

jakaracman -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (29.3.2006 19:51:53)

Sadnih itak ne greješ, zelenjavno-mesne, pa lahko npr. v gostilni prosiš da ti v mikrovalovki pogrejejo.Skutke jogurti tudi niso problem.Pa ne pozabi robčke in slinček-tudi kakšna rezervna majica ni neumnost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

petruška -> RE: kako nahranite dojenčka, če niste doma? (29.3.2006 23:08:55)

Pri nas imamo aventovo torbico (tisto kjer caj ostane topel ali poleti mrzel ) in ko gremo od doma mu naredim vroč čaj zraven pa dam se kašico in ostane topla. pa ne pozabi na žličko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]