Anonimen -> KO ČLOVEK SPOZNA KAJ HOČE (28.3.2006 8:22:26)
|
Niti ne vem,kako naj začnem to pripoved, saj se v meni vije toliko pozitivne energije za vnaprej in toliko slabih spominov za nazaj, da sem popolnoma zmedena od teh občutkov. Večkrat sem na tem forumu že kaj povedala, o sebi in svoji družini. POnavadi slabe stvari. No, včeraj pa se je pri nas zgodil trenutek,ki je prelomnica v mojem življenju. Do sedaj sem bila mati,žena,mati,žena, zase in svojo kariero nisem naredila nič,bila sem enostavno v podrejenem položaju,ker nisem upala narediti odločilne poteze,ki bi pomenila, da bo moral tudi mož kdaj skrbeti za družino - otroke in hišo. Doma sem gospodinjila, skrbela za otroke in vrt, nase in zase nisem storila in dala NIČ. Včeraj pa se je zgodil dogodek, meni v plus, ko se je nekdo odločil in dokazal, da sem boljša od moža, da tudi moje znanje nekaj pomeni, pa da si predvsem jaz zaslužim priložnost. No in ta dogodek je bil vzrok, da je moj mož pokazal kako velik ego ima, kako velik egocentrik je in v bistvu,da že ves čas vleće samo na svoj mlin. Dokazal mi je, da zanj nisem nič drugega kot le mati in gospodinja, še žena vedno manj, o prijateljstvu pa sloh ne moremo več govoriti. Preko mojega znanja in izobrazbe,ki je zanj totalno nepomembna,je vedno le hodil. Nikoli ni nikjer in nikomur povedal, da tudi jaz kaj znam, naredim, da tudi jaz kajpomenim. Dvomim, da v krogih,v katerih se giblje, sploh kdaj govori o meni. Imam občutek, da se on mene in družine nasploh sramuje. Ponoči,predvsem pa danes zjutraj mi je kliknilo v možganih, da zdaj pa je odločno preveč ini zato sem sklenila: DANES JE ZAME IN MOJE OTROKE NOV ZAČETEK!!! Poleg biti mati in gospodinja si v življenju želim še kaj več. Biti uspešna v karieri, vsaj toliko,da ne škodim domu. Od danes naprej torej grem novim zmagam naproti in naj se me boji vsak, ki mi bo to skušal preprečiti!!! Zakaj sem to napisala sem? Zato, da bom vsake toliko,ko mi bo zmanjkalo energije, prišla sem pogledat, kaj sem si zadala! Pa hvala tistim,ki me razumete in ste to prebrali!
|
|
|
|