wc nastavek ali kahlica? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


borci -> wc nastavek ali kahlica? (27.3.2006 22:38:37)

počasi se bomo začeli privajati na življenje brez pleničk, pa me zanima, kaj je za otroka lažje, če gre direkt na wc ((z nastavkom seveda) al da gre najprej na kahlico in šele čez nekaj časa na wc? zanima me pa tudi, kateri wc nastavki so najbolj primerni za fantke, saj mislim, da morajo imeti spredaj malo višji nastavek, da se ne polulajo ven. lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/zmeden.gif[/image]




katarina j. -> RE: wc nastavek ali kahlica? (27.3.2006 22:55:02)

Mi smo mel eno navadno kahlico, pol pa kar hitro nastavek za wc-se mu je zdelo bolj frajersko. Samo na začetku še ni mogel sam gor zlest, ampak saj greš itak vedno zraven. Imamo pa chicco-ta, tak mehek je, pa nima nič spredaj dvignjeno, se mi zdi da bi ga tisto motilo, ko bi gor lezel (seveda kasneje sam!). V uporabi je še vedno, pa je že čez 4 leta star.




Lumpi -> RE: wc nastavek ali kahlica? (28.3.2006 6:53:03)

Pri nas je bila kahlica v uporabi cca. 14 dni. Ko je enkrat bil na nastavku, mu je bilo všeč, kahlice enostavno ni več hotel imeti.




viv_ -> RE: wc nastavek ali kahlica? (28.3.2006 8:24:03)

Nikoli na kahlici, vedno na nastavku.




Anonimen -> RE: wc nastavek ali kahlica? (28.3.2006 8:45:03)

Po moje ne moreš vedeti vnaprej, pač probaš. Tibor tudi ni nikoli maral kahlice, nekateri pa se mogoče na kahlici počutijo bolj varne, kaj pa vem, čisto možno.
Če boš kupovala kahlico, kupi čim širšo, da bo čimbolj pri tleh, da bo že izgledala stabilna. Kakšne tiste nilske konje ali avte ali kaj takega. Dober se mi zdi tudi tisti mali WC, posebno tisti, ki ima še ročaje. Mi smo seveda imeli tudi to (samo brez ročajev).[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ampak to je spet (nepotreben) strošek.
WC nastavek imajo pa mi tisto belo-rumeno račko, ampak je med dražjimi. Takrat se mi je zdela tudi najbolj sigurna, ker ima spodaj malo gume in se dobro drži WC deske. Pozneje sem videla, da je vseeno, če bi bil najcenejši nstavek. Ko je pri prijateljici namreč šel sedet na njega, je bilo čisto isto.




KODA -> RE: wc nastavek ali kahlica? (28.3.2006 21:09:38)

Jaz sem imela nastavek in kahlico,pa z nastavkom nista bila nič kaj preveč zadovoljna.Bolj z "žvižgajočo kahlo"




karmy -> RE: wc nastavek ali kahlica? (28.3.2006 21:42:19)

jzt  sem najprej mela kahlico kake pol leta, pa sva potem kar zamenjala za nastavek... zdaj ga redko uporablja saj se že kar drži za rob wc in mu je to ful všeč da ne rabi "pomagača" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




dm#101 -> RE: wc nastavek ali kahlica? (29.3.2006 6:06:23)

mi imamo oboje, kahlice ne mara. Na wc - z nastavkom pa že par mesecev lepo hodi (stara je slabo leto in pol) in se tudi polula. se mi zdi, da hoče biti "odrasla", pa se reži ko maček, ko zasliši, da teče. potem pa obvezno toaletni papir in potegnit vodo. na kahlo pa ne! ni šans!




Marogica -> RE: wc nastavek ali kahlica? (29.3.2006 6:21:27)

Mi smo ta večjemu kupili nastavek za wc, ki ima dve stopnički in ročaje ob strani, tako, da lahko otrok tudi sam zleze na wc. Naš mali ni bil ravno navdušen nad kahlico, čeprav smo jo kupili, vendar takšno, ki izgleda kot stolček in ima luknjo na sredini, spodaj pa podstaviš posodo. V tej kahlici smo ga tudi začeli navajati ,vendar ni bi ravno navdušen. Tako smo mu jo postavili v sobico za ponoči, ker je stranišče kar oddaljeno in je lulal v sobici. Vendar je bilo to že kasneje, ko je bil ponoči že čist.
Sem pa zagovornica nastavkov in to zato, da se otrok čimprej navadi na "normalna" stranišča, pa tudi meni je bilo wc lažje sčistit kot pa kahlico. Se mi pač bolj gabi.




Jana4 -> RE: wc nastavek ali kahlica? (29.3.2006 17:46:57)

Pri nas se uporablja kahljica in nastavek uporabljajo oboje ker so pač tri. Na nastavku je vedno tista ki jo najprej tišči kakat ali lulat ostale dve pa sta potem na kahlici. Ker gremo ziher ampak res ziher vedno kakat vse tri naenkrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Nastavek imamo en kr neki in je čisto uredu kahlici pa tudi najbolj navadni, in zdi se mi da jim nič ne manjka.




Anonimen -> RE: wc nastavek ali kahlica? (29.3.2006 21:38:44)

Marogica, kje si pa kupila tisto kahlo- stolček? Jaz sem imela tudi takšno ko sem bila majhna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]