Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Dohodnina - zakomplicirano vprasanje 27.3.2006 17:24:17
|
|
|
|
ninocka
|
Sej vem, da sem mal pozna in bi v bistvu mogla bit moja davcna napoved ze na DURSu , ampak imam en problem in ga nikakor ne znamo resit. Sem vprasanje postavla tud davcnemu svetovalcu in se cakam odgovor, pa bom vprasala se vas, ce kdo slucajno ve, kaj narest. Je pa mal zakomplicirano in mal daljsa zgodba, da pridem do bistva. Februarja 2004 so me iz podjetja odpustili in od zavoda sem 3 mesece prejemala denarno nadomestilo. Oktobra 2004 so me v podjetju zaposlili nazaj (izvensodna poravnava) in placali za nazaj vse place, davke in obresti. V dohodninsko napoved za l. 2004 sem tako napisala prejemke s strani podjetja (12) in s strani zavoda (3). Doplacilo dohodnine je bilo tako, da me je bolela glava V sredini aprila 2005 (torej 2 tedna po zadnjem roku za oddajo doh. napovedi za l. 04), pa dobim z zavoda dopis, da jim moram vrniti denar oz. nadomestila, ki sem jih prejela. Jst sem pa ta nadomestila vpisala v napoved in zaradi njih tudi placala se enkrat vec dohodnine, sploh pa za denar, ki ga na koncu nisem niti imela. V l. 2005 sem ta denar vrnila, sedaj me pa zanima: Kam vpisati vrnjen denar zavodu, da mi potem drzava tudi vrne dohodnino? Sama sem razmisljala, da bi jim zraven napovedi poslal dopis, v katerem bi jih obvestila, da smatram, da se mi je dohodek v l. 2005 zmanjsal za vrnjen denar zavodu in prilozila kopijo dokumenta vracil, v napoved bi pa tudi napisala znesek place minus denar vrnjen zavodu. A mi lahko mogoce kdo pomaga? Hvala!!
|
|
RE: Dohodnina - zakomplicirano vprasanje 27.3.2006 17:39:04
|
|
|
|
CIPRESA
|
Ja jaz bi tko kot si ti mislila naredit tudi naredila in na prvo stran pod priloge vpisala tudi prilogo. Lahko pa da je kje kaka rubrika kjer bi bila olajšava za preveč plačane dohodke v letu 2004 Mogoče bolje da počakaš kaj ti bo svetoval gospod iz davčne.
|
|
RE: Dohodnina - zakomplicirano vprasanje 27.3.2006 18:04:44
|
|
|
|
Primoza
|
Ker je leto 2004 oz. dohodnina 2005 že mimo, dvomim da bo možno zaradi pretečenih pritožbenih rokov iz zakona o upravne postopku popravljati dohodninsko odločbo. http://www.varuh-rs.si/index.php?id=313 Je pa očitno nekaj judikatov konkretnih primerov, kaka ki ima dostop do IUS baze ti lahko odpre. VS11412 25.1.1995 DAVKI - ZUP dohodnina - napaka v davčni napovedi - odločba - odprava napake Evidenčna št. Datum seje Področje Institut Velikost (kB) VS16862 10.5.2005 DAVKI dohodnina - obnova - obnovitveni razlogi - novo dejstvo - obdavčljiv prihodek, ki ga zavezanec v napovedi za odmero davka ni napovedal Evidenčna št. Datum seje Področje Institut Velikost (kB) VS16325 9.11.2004 DAVKI dohodnina - obnova postopka odmere dohodnine - pravočasnost sklepa o dovolitvi obnove postopka 14,3 VS16208 9.11.2004 DAVKI dohodnina - obnova postopka odmere dohodnine - preizkus formalnih pogojev za obnovo postopka 13,3 VS16219 9.11.2004 DAVKI dohodnina - obnova postopka odmere dohodnine - uvedba obnove postopka po uradni dolžnosti - subjektivni rok za vložitev predloga
|
|
|
|
RE: Dohodnina - zakomplicirano vprasanje 27.3.2006 18:11:55
|
|
|
|
Primoza
|
dohodnina - obnova postopka odmere dohodnine - pravočasnost sklepa o dovolitvi obnove postopka Aha, zdajle sem malo pošudiral ZUP, pa vidim, da je potrebno vložiti vlogo za obnovo postopka, v enem mesecu po tistem ko dobite listino ki predstavlja spremenjena dejstva. Stran 185 spodnjega gradiva. http://www.pf.uni-mb.si/files/drugi%20dokumenti/zup.pdf Zadeva je komplicirana, je potrebno videti kaj pravijo dejanski judikati sodb, definitivno pa ne bo šlo kar enostavno z odštevanjem od letošnje dohodnine.
|
|
|
|
RE: Dohodnina - zakomplicirano vprasanje 27.3.2006 18:23:08
|
|
|
|
ninocka
|
Sej jst sem ze dala prosnjo za obnovitev postopka doh. napovedi za l. 04, pa je bilo zavrnjeno, ker sem zamudila rok, ceprav so men takrat drugac rekli (da se da, ko vrnes denar, pol pa to ni blo res). Zanima me pa, glede na to, da je bil denar vrnjen v letu 2005 (in ne v l.2004) kam to vpisat. Men so se dohodki znizali l.2005 za vrnjen denar zavodu in ne l. 04. Sej vem, da je zakompliciran, zato pa se ni oddana napoved.
|
|
RE: Dohodnina - zakomplicirano vprasanje 27.3.2006 18:35:42
|
|
|
|
CatJa
|
Moje (čisto laično) mnenje je, da bi zadevo moral reševati Zavod -> obvestiti DURS o nastalem problemu in ga tudi reševati. Nam so lani od dela odpravnine (neupravičeno) obračunali dohodnino in prispevke, ki pa so nam jo konec leta povrnili. Torej je moral izplačevalec urediti problem z davčno in ne mi, prejemniki. Hvalabogu se je to zgodilo v istem koledarskem letu, tako da ti konkretno za tvoj problem ne znam odgovorit. Ti pa res predlagam, da zadevo urejaš na Zavodu, ne na DURSu. Pa srečno!
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?