|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dohodnina - zakomplicirano vprasanje
27.3.2006 17:24:17   
ninocka
Sej vem, da sem mal pozna in bi v bistvu mogla bit moja davcna napoved ze na DURSu user posted image , ampak imam en problem in ga nikakor ne znamo resit. Sem vprasanje postavla tud davcnemu svetovalcu in se cakam odgovor,
pa bom vprasala se vas, ce kdo slucajno ve, kaj narest.

Je pa mal zakomplicirano in mal daljsa zgodba, da pridem do bistva.

Februarja 2004 so me iz podjetja odpustili in od zavoda sem 3 mesece prejemala denarno nadomestilo. Oktobra 2004 so me v podjetju zaposlili nazaj (izvensodna poravnava) in placali za nazaj vse place, davke in obresti.
V dohodninsko napoved za l. 2004 sem tako napisala prejemke s strani podjetja (12) in s strani zavoda (3).
Doplacilo dohodnine je bilo tako, da me je bolela glava user posted image
V sredini aprila 2005 (torej 2 tedna po zadnjem roku za oddajo doh. napovedi za l. 04), pa dobim z zavoda dopis, da jim moram vrniti denar oz. nadomestila, ki sem jih prejela. Jst sem pa ta nadomestila vpisala v napoved in zaradi njih tudi placala se enkrat vec dohodnine, sploh pa za denar, ki ga na koncu nisem niti imela.

V l. 2005 sem ta denar vrnila, sedaj me pa zanima:

Kam vpisati vrnjen denar zavodu, da mi potem drzava tudi vrne dohodnino?

Sama sem razmisljala, da bi jim zraven napovedi poslal dopis, v katerem bi jih obvestila, da smatram, da se mi je dohodek v l. 2005 zmanjsal za vrnjen denar zavodu in prilozila kopijo dokumenta vracil, v napoved bi pa tudi napisala znesek place minus denar vrnjen zavodu.

A mi lahko mogoce kdo pomaga?

Hvala!!

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dohodnina - zakomplicirano vprasanje
27.3.2006 17:39:04   
CIPRESA
Ja jaz bi tko kot si ti mislila naredit tudi naredila in na prvo stran pod priloge vpisala tudi prilogo. Lahko pa da je kje kaka rubrika kjer bi bila olajšava za preveč plačane dohodke v letu 2004user posted image Mogoče bolje da počakaš kaj ti bo svetoval gospod iz davčne.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2006 18:04:44   
Primoza
Ker je leto 2004 oz. dohodnina 2005 že mimo, dvomim da bo možno zaradi pretečenih pritožbenih rokov iz zakona o upravne postopku popravljati dohodninsko odločbo.

http://www.varuh-rs.si/index.php?id=313 

Je pa očitno nekaj judikatov konkretnih primerov, kaka ki ima dostop do IUS baze ti lahko odpre.

VS11412
25.1.1995
DAVKI - ZUP
dohodnina - napaka v davčni napovedi - odločba - odprava napake

Evidenčna št.
Datum seje
Področje
Institut
Velikost (kB)

VS16862
10.5.2005
DAVKI
dohodnina - obnova - obnovitveni razlogi - novo dejstvo - obdavčljiv prihodek, ki ga zavezanec v napovedi za odmero davka ni napovedal

Evidenčna št.
Datum seje
Področje
Institut
Velikost (kB)

VS16325
9.11.2004
DAVKI
dohodnina - obnova postopka odmere dohodnine - pravočasnost sklepa o dovolitvi obnove postopka
14,3

VS16208
9.11.2004
DAVKI
dohodnina - obnova postopka odmere dohodnine - preizkus formalnih pogojev za obnovo postopka
13,3

VS16219
9.11.2004
DAVKI
dohodnina - obnova postopka odmere dohodnine - uvedba obnove postopka po uradni dolžnosti - subjektivni rok za vložitev predloga

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2006 18:11:55   
Primoza
dohodnina - obnova postopka odmere dohodnine - pravočasnost sklepa o dovolitvi obnove postopka

Aha, zdajle sem malo pošudiral ZUP, pa vidim, da je potrebno vložiti vlogo za obnovo postopka, v enem mesecu po tistem ko dobite listino ki predstavlja spremenjena dejstva.

Stran 185 spodnjega gradiva.

http://www.pf.uni-mb.si/files/drugi%20dokumenti/zup.pdf

Zadeva je komplicirana, je potrebno videti kaj pravijo dejanski judikati sodb, definitivno pa ne bo šlo kar enostavno z odštevanjem od letošnje dohodnine.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2006 18:23:08   
ninocka
Sej jst sem ze dala prosnjo za obnovitev postopka doh. napovedi za l. 04, pa je bilo zavrnjeno, ker sem zamudila rok, ceprav so men takrat drugac rekli (da se da, ko vrnes denar, pol pa to ni blo res).

Zanima me pa, glede na to, da je bil denar vrnjen v letu 2005 (in ne v l.2004) kam to vpisat. Men so se dohodki znizali l.2005 za vrnjen denar zavodu in ne l. 04.

Sej vem, da je zakompliciran, zato pa se ni oddana napoved.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2006 18:35:42   
CatJa
Moje (čisto laično) mnenje je, da bi zadevo moral reševati Zavod -> obvestiti DURS o nastalem problemu in ga tudi reševati. Nam so lani od dela odpravnine (neupravičeno) obračunali dohodnino in prispevke, ki pa so nam jo konec leta povrnili. Torej je moral izplačevalec urediti problem z davčno in ne mi, prejemniki. Hvalabogu se je to zgodilo v istem koledarskem letu, tako da ti konkretno za tvoj problem ne znam odgovorit. Ti pa res predlagam, da zadevo urejaš na Zavodu, ne na DURSu.

Pa srečno!

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.3.2006 22:34:48   
pravljica
jaz bi to objasnila pod "opombami" in pripisala vse "priloge"

mene pa zanima, če je treba nam, ki imamo "čisto navadno vlogo" kakšne zadeve priložit (npr. fotokopijo kartice s TRR, osebno...kaj podobnega)? nikjer nič ne piše, torej sklepam, da ni treba user posted image  samo izpolniš, zapakiraš in pošlješ user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?