mamči -> RE: SPB in nosečnost (27.3.2006 18:17:08)
|
Alea-si. Če slučajno kdaj naletiš na moje odgovore, potem si jih preberi in zagotavljam ti, da v njih ne boš našla ne posmehljivosti, še manj pa zvišenosti. Očitno, ne vem sicer zakaj, si ti ta odgovor tako razumela. Tebi anonimna, predvsem TEBI se opravičujem, če si slučajno tudi ti dobila tak vtis, ker moj namen se NIKOLI ni bil posmehovati na račun takih težav/bolezni. Res ne in se opravičujem. Ker pa, kot zdravstveni delavec močno dvomim, da bi dali tako zelo pomankljiva navodila, kako ravnati v tem primeru, je mogoče res nenamerno tako izpadlo. Genitalni herpes seveda v času nosečnosti predstavlja nevarnost za otroka. Predvsem, kadar je okužba na koncu nosečnosti in ni časa (ni možno tako hitro) bolezen pozdravit. V teh primerih so včasih v resnici indicirali CR, kot izhod otroka. Namreč - otrok se lahko okuži skozi porodni kanal, ob stiku z sluznico. Herpes se pozdravi v tednu do 10 dni. Zdravimo pa ga z aciclovirjem - Virolexom. Ne vem, kaj si mislila alea-si, da herpes ni ozdravljiv. Verjetno si mislila na prisotnost virusa v telesu (stalna prisotnost), ni pa sekundarnih znakov bolezni - izpuščaj, vročina... Teoretično je bolnik lahko okužen, vendar nima znakov bolezni. Prisotnost teh virusov v telesu populacija je pri nas skoraj 40 % , pogosto pa so znaki obolenja vidni na ustnicah. Tako, da iz tvoje strani bo hitro možna zanositev, zdravljenje bo, kot že rečeno uspešno najkasneje v 10 dneh z ustreznimi zdravili. Je pa vsekakor bolje, da počakaš na izboljšanje stanja in se nato odločiš za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. S tistim, ko sem napisala da čim več vprašaj zdravnika/E nisem mislila nič hudega, ker sem prepričana da boš dobila najboljše informacije in boš vedela kako in kaj. tUDI DR.pUŠENJAK JE ZELO DOBER in ti lahko preko neta-a svetuje. Kakorkoli, želim da oba s partnerjem čimprej pošlihtata zadeve in začneta delat na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Če pa želiš še kaj več izvedet me lahko kontaktiraš tudi na ZS, ker ti bom RADA pomagala, če bom znala.
|
|
|
|