borba s prahom (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

soncece24 -> borba s prahom (27.3.2006 15:07:34)

V soboto sem generalno sesala, danes pa so povsod po tleh že tiste debele prašne muce. Tak sem jezna na ta hudičevi prah, da bi lahko [sm=lev.gif]. kaj naj nardim? Zdaj pa je še sonček, pa se vse tak vidi...

kolkokrat na teden sesate, da je kolko tolko "neprašno"?

MarijaPo -> RE: borba s prahom (27.3.2006 15:13:39)

Hja, tezko ti bom kaj svetovala.
Mogoce edino, da tvoj sesalec mece prah v luft in potem, ko ti vsa zadovoljna sedis in gledas, kako je cisto, se prah spusti na tla in je spet vse prasno. Preveri, ce je filter res cist.

Sama imam sicer doma itison po celem stanovanju, tako da prahu ne vidimo, to je kar velik feature itisona. :)

Aja, pa se to, pri nama je bil najvecji proizvajalec prahu kovter - un bio od Odeja-e, sva ga zamenjala za poliester in zdaj je dosti manj prahu.

lelaval -> RE: borba s prahom (27.3.2006 15:30:21)

Jaz sem se že sprijaznila s tem, da vsak dan lečem po stanovanju s sesalcem. Imava pa parket in laminat in se vsak prahec vidi, tudi, če sonček ne sije. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Druge rešitve kot sesalec in krpa res ni. Žal.

Anonimen -> RE: borba s prahom (27.3.2006 15:38:48)

Tudi pri nas poleg vseh vsakdanjih obveznosti, še vsak dan sesamo (no redkokateri dan ne).
To mi je postalo rutina, da ko po kosilu pospravim na hitro še posesam. Imam pa za vsakdanje sesanje tisti mali prenosni sesalec, ki se polni na steni. Je od Elektroluksa in je na "štilu", na tem štilu pa je pritrjen še mali sesalec za drobtine. Vam rečem super stvar. Imam ga že ene 3 leta, pa ga ne bi dala od hiše za noben denar. Ko bo ta crknu, grem takoj v trgovino po drugega. Ob sobotah pa  malo bolj na veliko posesamo s ta velikim sesalcem.
Tako pri nas. Ni problema.

Marogica -> RE: borba s prahom (27.3.2006 15:42:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tudi pri nas poleg vseh vsakdanjih obveznosti, še vsak dan sesamo (no redkokateri dan ne).
To mi je postalo rutina, da ko po kosilu pospravim na hitro še posesam. Imam pa za vsakdanje sesanje tisti mali prenosni sesalec, ki se polni na steni. Je od Elektroluksa in je na "štilu", na tem štilu pa je pritrjen še mali sesalec za drobtine. Vam rečem super stvar. Imam ga že ene 3 leta, pa ga ne bi dala od hiše za noben denar. Ko bo ta crknu, grem takoj v trgovino po drugega. Ob sobotah pa  malo bolj na veliko posesamo s ta velikim sesalcem.
Tako pri nas. Ni problema.

JAz ga imam tudi in sem super zadovoljna. Če ne bi imela tega, pa se mi res ne bi dalo vsak dan sesalca iz spodnjega nadstropja gor vlačit. Tako pa drobtine ipd. vsaj redno posesam. Ostalo pa priznam, da ne. In tudi ko tega majhnega sesalca nismo imeli, tega dnevno nisem delala.
Drugače pa pri nas čisti ena gospa, kar pomeni, da je posesano na 14 dni. Kadar me pa prah moti(predvsem v tem lepem vremenu), pa stran pogledam. Učinkovita metoda v borbi s prahom[sm=smiley20.gif]

Joe -> RE: borba s prahom (27.3.2006 21:35:58)

Če imate dimne senzorje, samo kakšno vlažno cigareto prižgi vsake toliko, da ujame ves prah. Drugače pa bo treba na roke s cevjo, z mokrim ali s suhim čiščenjem.

Poglejmo naravo! Kako pa ona umiva svoj prah?!?

Danes so zvezde ta prave...  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

buni1 -> RE: borba s prahom (28.3.2006 10:49:55)

Mi pa polkna zapremo, pa se ne vidi! Če ne se pa naredimo, da ga ne vidimo!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: borba s prahom (28.3.2006 10:53:17)

borba s prahom je popolen nesmisel in szifovo delo, ker vedno zmaga. mi posesamo po potrebi ko je mačk že tolk po mrtvih kotih da je res grozno :) drgač pa raj mal preč pogledamo :)

Anonimen -> RE: borba s prahom (29.3.2006 19:02:19)

Sem že kdaj napisala - dober vodni sesalec in pravilno opremljeno stanovanje pa prahu skoraj da ne bo več. In ga boste resnično sesale (in ne čistile s krpo) samo enkrat na teden!

Stran: [1]