celiakija (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

dory -> celiakija (27.3.2006 13:20:23)

A je tukej gor mamica kakega otroka,ki bi mel celiakijo? Zanima me par stvari pa bi bla vsake pomoci zlo vesela...

Anonimen -> RE: celiakija (27.3.2006 13:23:53)

Teja, a sta bila na preiskavah? Ali je to potem to?

viv_ -> RE: celiakija (27.3.2006 13:34:26)

Moja sošolka ima to in od moje najboljše prijateljice mami. Če češ, ti dam mail od sošolke, pa ji lahk pišeš. Pošlji zs, če te zanima.

muki1 -> RE: celiakija (27.3.2006 13:37:23)

A to imate? Sta naredila vse preiskave v petek? Kako je mali preživel?

Gina -> RE: celiakija (27.3.2006 13:47:08)

Ojoj, teja, pa ne da ima celiakijo. To pomeni dieto za celo življenje. Jaz ne poznam nikogar, ki bi jo imel, imam pa prijateljico, ki je živilski tehnolog, pa sestavlja jedilnike tudi za otroke s te vrste dietami. Če te kaj od prehrane zanima, jo komot vprašam. Drugače je pa tako, da po vrtcih in šolah te reči poznajo in povsod gredo otrokom na roke, jim pripravljajo vse posebej, tudi pri nas. Kolikor pa jaz vem, je pa življenje ljudi s celiakijo čisto enako kot tistim, ki je nimajo, razen prehrane, ki se je morajo striktno držat.

Anonimen -> RE: celiakija (27.3.2006 13:56:27)

Moj nečak jo ima!To pomeni, da ne sme jesti nobeno živilo, ki vsebuje gluten!

A pa ima Maj napihnjen trebušček in redko blato? Ker to so najobičajnejši znaki za to bolezen?! Drugače me pa kontaktiraj privat, pa ti kaj več napišem!

tinatona -> RE: celiakija (27.3.2006 14:05:34)

Oj!

Od fotrove sestrične jo imata oba otroka. Če želiš jo pokličem in ji dam tvojo številko, pa se bosta zmenile. Sicer je pa iz Cerkelj.

LP Tina

dory -> RE: celiakija (27.3.2006 14:14:03)

Evo mene...v bistvu more it se na eno testiranje za celiakijo, pa slikat se poziralnik...imamo pa za test ze tako prehrano in ne vem al je nakljucje ampak odkar mu ne dajem glutena ne bruha in ne driska[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...vseeno upam,da ni to to.....

tinatona -> RE: celiakija (27.3.2006 14:21:08)

Držim pesti da je to zgolj naklučje. Če pa boš kaj rabila, mi pa povej. Sicer se pa lahko s Petro enkrat v Cerkljah dobimo, pa ti pove kako in kaj.

LP Tina

dory -> RE: celiakija (27.3.2006 18:21:28)

Zaskrbljujoce je to,ker je mel na prvih testih povisan % moznosti za celiakijo...na kar smo pol kar pozabil...in zej k se vedno bruha, driska in mu je hrana na splosno kazen, ugotavljam,da tukej pa le ne bo razvoj naredil svoje...tudi teza mu ne narasca...ima celih 11,5kg...

Cudno mi je le, da ne bruha in ne driska vsak dan...ima pa obdobja...vcasih parkrat na teden, vcasih parkrat na mesec...hkrati pa se bruhanje pojavi z drisko...je pa itak k iz dahaua,ko ni oblecen...so ga samo spicaste noge in roke in zacuda ima vcas velik trebuh...ampak to je gotov od caja k ga popije...

Skratka ni specifik za to obolenje, ampak od kje te tezave,ki se vlecejo odkar sva zacela z uvajanjem goste hrane...to je res cudno...

al1* -> RE: celiakija (27.3.2006 18:59:49)

teja. društvo za celiakijo ima zelo vredu spletno stran. Sicer sama nimam izkušenj s celiakijo, je pa bila hči alergična na pšenico, tako da poznam te izdelke. Se navadiš uporabljati te izdelke in jih je res že veliko. Sicer pa: upam, da sploh nima celiakije!

http://www.drustvo-celiakija.si/index.php?id=33

Anonimen -> RE: celiakija (27.3.2006 19:38:14)

A ni ena napisala, da je znak napihnjen trebušček? Teja, saj zdaj je res že veliko živil, ki ne vsebujejo glutena. Jaz zdaj to malo vem, ker zaradi Montignaca veliko prezijam police z "zdravo" prehrano. Po moje da tudi, če pdkrijete, da je to to, bo bolje, kot sedaj. Samo da boste vedeli, kaj je in kako pomagat, pa bo.

Pupica -> RE: celiakija (27.3.2006 22:43:09)

Ojej![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Ja vseen upam, da ni to to, ker je doživljenjsko....Ampak v končni fazi, pa čimprej nej povejo, ker če veš kaj je je potem tudi mir, pa da se ne sekiraš pa tko...

Evo za vaju2[sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif]

spacey -> RE: celiakija (31.3.2006 22:24:53)

Teja kako je Maj? A ste naredili še tiste zadnje teste in je kaj novega?

Držimo pesti in tačke za malega Maja.

Koš poljubčkov in močen [sm=smiley31.gif] obema.

teta beta -> RE: celiakija (31.3.2006 23:16:23)

Mislim, da je na forumu Uvajanje snorlax pisala, da ima njen otrok celiakijo in če katero zanima kaj več, naj ji piše privat, ker je bolj poredko na forumu. Najbrž zato ne bo jezna, če ti to posredujem. Je bilo pa to že kak mesec nazaj, tema pa nekaj o glutenu in lahko poiščeš z iskalnikom.

Stran: [1]