Riževo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Anonimen -> Riževo (26.3.2006 22:13:10)

Kakšna je razlika med riževo kašico in riževimi kosmiči (a la Rižolino)?

S čim mešate omenjene izdelke?

vesna fž -> RE: Riževo (27.3.2006 7:50:22)

Jaz ji rižolino mešam z vodo,sem poskusla tudi z riževim mlekom(stara je 7 m)pa ga noče jest.

Janeja -> RE: Riževo (27.3.2006 9:00:14)

Na Milupinih riževih kosmičih piše "Riževa žitna kašica", tako da jaz ne vem v čem je razlika.

Vedno pa riževe kosmiče mešam z mlekom!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.3.2006 10:23:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

tina104 -> RE: Riževo (27.3.2006 14:22:28)

Riževa kašica nobena naj ne bi vsebovala glutena, ker riž ne vsebuje glutena!!!
Drugače pa mešaj tako kot piše na škatli - če piše z vodo, potem to pomeni, da je adapt. mleko že noter. Če piše, da mešaš z mlekom, potem adapt. mleka ni noter. Tako kašico, ki nima dodanega sladkorja, adapt. mleka ipd. pa lahko komot mešaš tudi z zelenjavo, sadjem... v bistvu kot da bi riž dajala zraven - to potem seveda ni mlečni obrok.

2ursae -> RE: Riževo (27.3.2006 15:01:42)

jaz mislim, da je izraz "kašica" nadpomenka "kosmičem". Kašica je vse, kar je bolj gladke in tekoče sestave in mlečni kosmiči so pač ena od kašic.

taška30 -> RE: Riževo (27.3.2006 15:40:46)

Jaz tud mislim, da je to le stvar izraza. Zame je pa takole: kosmiči so tisto, kar je v škatli. Kašica je pa končni izdelek, se pravi kosmiči+voda oz. mleko. Je pa res, da so kosmiči različni - tisti, ki se mešajo z mlekom so ponavadi bolj 'kosmičasti', uni, ki se mešajo z vodo, so pa bolj 'praškasti'.
Stvar izraza - jaz tudi zase rečem, da sem jedla za zajtrk kosmiče, ampak jih nisem iz škatle, pač pa z jogurtom ali mlekom.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz vedno mešam s tistim, kar pač piše na škatli, razen v primeru rižolina, če ga dodajam zelenjavi le za zgostitev.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.3.2006 17:37:46)

taška30 -> RE: Riževo (27.3.2006 18:05:53)

IZVIRNO SPOROČILO: tery
Riž ne vsebuje glutena, zakaj  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  je potem gluten v Rižolinotu???

Saj ni! Na škatli od Rižolina (Podravka) je oznaka 'brez glutena'.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.3.2006 21:42:14)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.3.2006 19:46:54)

Stran: [1]