Gina
|
Babs, sprejeto je, da je malo manj kot 20.000.- dovolj za otroka!!!!, če jih plačuje oče. To pomeni, da naj bi 40.000.- ki jih plačujeta (20.000.- + 20.000.-) oče in mati skupaj, zadostovalo za otroka. Me prav zanima, katera mama dobi 40.000.- po otroku od fotra! Jaz že ne, pa ima moj ex dobro plačo. Ne, ne, manj kot 20.000.- po očetu je priznano za polovico potrebnega denarja za preživljanje otroka. A obstaja kdo, ki bi lahko otroka preživel s 40.000.-? Ne me..... Pa še to, kar piše Katja - to čisto drži, sodnikom je prav malo mar, kako preživiš otroka, sploh se ne ukvarjajo več s tem. A veš zakaj, ker toliko mamic, ki niso samohranilke, ki samo izkoriščajo državo, pride tja in sveto trdijo, da je 20.000.- čisto dovolj, če jim njihov kao ex tip, (ki pa bo živel v resnici z njimi!!!) plačuje. Valjda, boli njih, še prav jim pride, da je znesek čim manjši. Na ta račun se sodnikom zihr zdi trapast raziskovat, kdo sploh še resno misli pri nas. Saj če jih reče 80% (lažnjivih žensk, ki zatajijo svojega moža), da je 20.000.- dovolj, potem bo najbrž že držalo. Ampak prave samohranilke pa ravno zato ne pirdejo do svojih pravic. Evo, zato se meni zdi bljak bljak bljak, kadar kakšna to naredi, v meni se zbudijo čisto čudna čustva. In zato ne verjamem tistim, ki rečejo, da je lažno samohraniteljstvo čisto ok. Ni, za tiste, ki so res samohranilke, jim delajo množično škodo. Aha, še to, oče lahko plačuje manj kot 20.000.-po otroku, vendar v tem primeru ne more izkoristiti celotne olajšave za dohodnino za otroka. Tukaj je teh manj kot 20.000.- z zakonom določenih, ne pri postavljanju višine preživnine.
< Sporočilo je popravil Gina -- 27.3.2006 14:01:53 >
|