Je kera kupvala avto v tujini? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

smrka -> Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 9:52:53)

Zanima me kje v Nemciji, Italiji je kera kupila avto? Rada bi pogledala na internetu kake so cene in ce je kaj cenejse, kot tle v Sloveniji.

vicky77 -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 10:05:55)

Hojla!

moj mož se ukvarja z uvozom rabljenih vozil vseh znamk iz Nemčije in ti lahko povem,da so tam za njihove znamke cene precej nižje kot pri nas,cca.1000 eurov,

lep dan,Vicky

Ps;če tew kaj zanima piši privat,da se zmeniva

smrka -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 10:33:40)

Oj!

Moj brat se zanima za nakupu Audija A4, pa smo gledal mal cene tukaj pa so kar dragi. Kake avte tvoj moz uvaza, po narocilu al jih ma vec na zalogi?

Anonimen -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 10:33:42)

js bom pa tko rekla. u tujini ma avto res nižjo ceno kot pri nas. sam ma pa tud kilometrov občutno več.. oz. jih je imel, predno jih uvozniki niso spremenili iz npr. 250.000 v 110.000.. to je pa razlika..

moj se tud ukvarja s tem, tko da vem kako to gre.. jaz osebno nikoli, ampak res nikoli ne bi kupila avta v tujni. pa še to delajo.. gor ne plačajo davka, zato ga kupijo tok ceneje, sam glej,da ta davek ne bodo terjali pri tebi..

smrka -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 10:34:52)

Oh butka, sem mislila poslat privat odgovor pa posljem na RR  :) :)

Anonimen -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 10:37:19)

aja, pa še to.. uvožen avto je pol ful težko prodat. oz. ga moraš dat pod ceno.. tko da je bolš dat tistih 100.000 zraven, kupit slovenskega, ker ga pol čez neki časa lažje prodat.

mal oglasnik odprite, pa pokličte.. uvoženi se zihr dalj časa prodajajo

smrka -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 10:40:27)

A je boljs da gres sam v nemcijo pa kupis avto, al je vseeno ce ga kupis tle prek posrednika?

koala -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 12:15:08)

Smrka, moj svak je kupil avto v nemčiji, je pa šel sam po njega, pa mislim, da se mu je splačalo, je pa ful zadovoljen z nijm.
Kar se pa spreminjanja kilometrov tiče, pa se to tudi pri nas dela, je možev šef rabljen avto kupo, pa je števec kazal manj kilometrov, kot je pisalo v servisni knjigi, ko je bil zadnji servis narejen in to dve leti nazaj.

Anonimen -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 13:02:24)

Dandanes se ne ponaredi samo kilometre ampak lahko tud servisno knjižico kupiš za par tisočakov, tko, da ne nasedajte takim foram, ker je še najbolje kupit avto iz tujine pod pogojem, da je od podjetja, ki so ga imeli za službene namene....moja izkušnja, pa še sestrin mož jih uvaža, tko da približno vem, kaj in kako ta lahko nategnejo...

rija -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 17:45:22)

Se čisto strinjam z anonimnim. Iz tujine vozit avto, četudi sam, brez posrednika, je pač riskantno.

Pa nikakor ne verjemite, da ima avto, star dve ali tri leta okrog 60 do 80 tisoč kilometrov....malo morgen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]   vsaj v Nemčiji ne....pri nas je pa to čisto realno....
Jaz sem kupila A6 od šefice neke izpostave firme Shiseido in se je videlo, da ga je imela urejena ženska[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa hvala bogu z njim nisem imela nobenih problemov....

kofetek2010 -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 18:03:09)

smrka - Belgija je za slo razmere večje meka za avte kot Nemčija [sm=smiley2.gif]

belgijski link:
http://www.belcyber.net/gebrauchtwagen/

najbolj obiskam link za nemške avte:
www.autoscout24.de

ostali linki:
www.mobile.de
www.gebrauchtwagen.de
www.gebrauchtwagen-zeitung.de
www.motormarkt.sueddeutsche.de
www.auto.de
www.car4you.at
www.autoscout24.ch
www.automarkt-gebrauchtwagen.com
www.weltauto.com
www.e-sixt.de

en -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 19:58:57)

Dober avto je v Nemciji je dosti drazji kot v SLO. V SLO se uvazajo samo "zvozeni" avtomobili, brez originalne servisne......in mogoc se rahlo zanemarjeni. Za dizla srednjega razeda  lahko racunas, ce je l.03 da ima prevozenih med 250.000 in 300.000km.
Stvar kaj kupit je pa odlocitev vsakega posaveznika.

Lp

Anonimen -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 20:06:00)

Pri nas je isto.
Rabljenim avtomobilom, ki imajo malo kilometrov, so v večini ponaredili števec. Sploh v firmah, ki se ukvarjajo s prodajo rabljenih avtomobilov. Ko sem jaz prodajala svojega, me nihče ni vprašal, koliko km ima. In ko sem izpostavila, da jih ima zelo malo, so se samo smejali.
Rabljen avto bi kupila samo od osebe, ki jo poznam.

Drugače pa - ja, mi smo kupili avto v Italiji. Ampak nov. In bil je veliko cenejši kot bi bil v Sloveniji. Bi bil - ker ga pri nas še leto in pol po tistem, ko smo ga kupili, ni bilo v prodaji.
Predvsem se splača kupit tak avto, ki mu Italijani pravijo "chilometri zero". To je avto, ki ga avtosalon kupi in registrira na svoje ime, ker mora v določenem obdobju kupiti določeno število avtomobilov od firme, ki jo zastopa. In če avtomobilov ne proda, plačuje penale.
Tako kupi in registrira avto in ga potem proda naprej. Avto je nov vendar že registriran. Takoj prišparaš na davku, cena je cca. 20% nižja od nove pa še registriran je. No, slednje nekomu, ki mora zamenjati tablico, ne pomeni ničesar.

Anonimen -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 20:43:24)

Oprosti, še nikol nisem slišala, da bi v tujini bili avti, ki se jih pri nas ne prodaja oz. da pridejo na trg 1,5 leto kasneje.....čist za lase privlečen, ker moj dela na logistiki pri največjem uvozniku v Sloveniji, tko, da ta izjava me kar na rit meče, sorry no, sej nismo država kot je balkan, ki zaostaja 40 let za Evropo....

en -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 21:58:20)

Ej, ce verjames al ne, SLO je globoko na balkanu...... Ce govorimo o konkretni temi nimamo nobene zakonodaje, ki bi preprecavale uvoza "srota" (mislim zjahane avte). Recimo v Nemciji je zagrozena kazen za vrtenje stevca eno leto zapora. In zato avte z "dvoumljim" slovesom prodajajo nur für export ki jih nasi "junci" veselo vozijo v SLo in nategujejo folk.

LP

Anonimen -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (26.3.2006 22:00:45)

Sicer se načeloma z anonimnimi ne pogovarjam ampak tole je pa le preveč!

Potem pa, prosim, telefoniraj jutri v Ljubljano na Toyoto in vprašaj, kdaj lahko dobiš yaris verso, če ga takoj vplačaš oz. kdaj bi ga lahko dobila, če bi vplačala lani novembra!

Pa z riti se poberi, ker boš če ne imela čisto kvadratno.

viv_ -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (27.3.2006 8:21:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Oprosti, še nikol nisem slišala, da bi v tujini bili avti, ki se jih pri nas ne prodaja oz. da pridejo na trg 1,5 leto kasneje.....čist za lase privlečen, ker moj dela na logistiki pri največjem uvozniku v Sloveniji, tko, da ta izjava me kar na rit meče, sorry no, sej nismo država kot je balkan, ki zaostaja 40 let za Evropo....

Primer:
Fiat Palio se pri nas ni dal dobit, enako Palio weekend...

Za naš trg so tudi omejene opreme. Kolegica je hotela Peugeot 307 v usnju, pa ga ni bilo mogoče dobit. Hyundaia pri nas ne moreš dobit s tempomatom in tako naprej...

mikena -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (27.3.2006 9:56:54)

Govora je o tudi nakupu novega avta v tujini - kako pa je urejeno z garancijo avta? A velja garancija pri nas ali samo v državi in trgovini kjer si avto kupil?
Ker pri moji sreči z avti....

Lp

Anonimen -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (27.3.2006 11:42:28)

Servise in garancijo lahko opravljaš/uveljavljaš v kateremkoli pooblaščencu Toyote - v našem primeru.

baguSka -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (27.3.2006 12:03:16)

Če greš sam kupvat v tujino, moraš met predvsem dobre veze, da ti kot prvo postavjo ugodno ceno. Km v tujini res ne vrtijo nazaj, vrtijo pa jih naši trgovci in posredniki. Torej, če greš kupvat preko posrednika, je tudi tega dobro poznat, da ti za ziher pove, kolko km je imel dejansko prevoženih. Rabljen avto je vedno riskantno kupvat, je pa res, da tud pri novem nikoli ne veš, če bo delal tako kot je treba. Sicer je res, da pri novem lahko uveljavljaš vsaj garancijo in so popravila brezplačna, je pa res, da ti tudi pri rabljenem dajo neko garancijo - spet odvisno kje in od koga kupiš avto. Če boste avto kupovali v tujini, bo cena res neprimerljivo nižja od naših, je pa odvisno tudi, v kakšen namen avto kupujete.. Drži, da pri nas vsak že vsak kupec takoj na začetku vpraša, če je avto uvožen ali kupljen pri nas. Če je uvožen je seveda veliko težje prodat, a če ga boste dali pri prodaji pod ceno, se bo tudi za tega našel kupec. Vedno se najde. Odvisno tudi od tega, v kakšnem stanju je avto. Lahko je kupljen pri nas, a če je slabše ohranjen, bo nekdo še vedno raje kupil boljšega, pa čeprav je iz tujine. Sploh nek resen kupec. Je pa res, da je Audijev pri nas kar veliko na izbiro, ker je tudi povpraševanja veliko.. Torej, če veš kam it v tujini in če poznaš - to je bistvenega pomena, potem se SPLAČA!! Dobiš ga po neverjetni ceni (kljub km), se nekaj let voziš in ga še vedno lahko ceneje prodaš, kot so cene pri nas.. 

baguSka -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (27.3.2006 12:06:35)

IZVIRNO SPOROČILO: mikena

Govora je o tudi nakupu novega avta v tujini - kako pa je urejeno z garancijo avta? A velja garancija pri nas ali samo v državi in trgovini kjer si avto kupil?
Ker pri moji sreči z avti....

Lp

Če kupiš nov avto, potem garancija velja povsod!! Če pa kupiš rabljen avto, pa velja le pri prodajalcu (če jo dajo) ali pri našem posredniku.

baguSka -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (27.3.2006 12:10:07)

Ja pa še to, kot je že napisala jana73: definitvno je veliko boljša ponudba v Belgiji!! Če in ko se boste odločil z nakupom, pa nikakor ne pozabte sabo met mehankarja in ličarja!!!! Ampak takih, ki se res spoznajo na svoj posu. ;)

baguSka -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (27.3.2006 12:12:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Dandanes se ne ponaredi samo kilometre ampak lahko tud servisno knjižico kupiš za par tisočakov, tko, da ne nasedajte takim foram, ker je še najbolje kupit avto iz tujine pod pogojem, da je od podjetja, ki so ga imeli za službene namene....moja izkušnja, pa še sestrin mož jih uvaža, tko da približno vem, kaj in kako ta lahko nategnejo...

To je res. In to se nikakor ne dogaja le z uvoženimi avti, ampak tudi z avti, kupljenimi pri nas!! Tako pač je pri nakupu rabljenih avtov, ne glede na to kje ga kupiš, je stvar riskantna. Riziko, čeprav minimalni, pa je seveda tudi pri novih avtih.

baguSka -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (27.3.2006 12:14:09)

IZVIRNO SPOROČILO: biba12

aja, pa še to.. uvožen avto je pol ful težko prodat. oz. ga moraš dat pod ceno.. tko da je bolš dat tistih 100.000 zraven, kupit slovenskega, ker ga pol čez neki časa lažje prodat.

mal oglasnik odprite, pa pokličte.. uvoženi se zihr dalj časa prodajajo

Ja pod ceno ga moraš dat, ampak še vedno se splača, ker avto v tujini ne dobiš le s 100 tisoč razlike, ampak tud miljon!!!

Anonimen -> RE: Je kera kupvala avto v tujini? (27.3.2006 13:05:40)

No, zgleda da tole anonimno res tolikokrat meče na rit, da se še zdaj ni uspela z nje pobrati in odpisati.
Bhuhahahahahahahah.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>