G in T -> RE: materinski dan - verz ali misel (25.3.2006 10:07:07)
|
Nekaj verzou[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] Mati sam bom vso pot prehodil. Ne skrbi. A vseeno pridi tedaj, kadar bo kdo moje srce pohodil. Dvigni ga, toplo besedo mu daj. [sm=rozica.gif] Življenje je pesem. Ljubezen je glasba.Za materino ljubezen je zmeraj pomlad. [sm=rozica.gif] To je tvoja močna duša, ki mi je nov svet odprla, ko je v starem zadnja lučka dogorela in umrla, ko so moje mlade želje svojo sončno pot zgrešile. To je tvoja močna duša, ki mi daje nove sile in prižiga v mojem srcu lučko novega spoznanja, da je sreča le v bogastvu dajanja in darovanja. [sm=rozica.gif] Mogočna je moč materinstva! S svojo živo gorkoto vse preobrazi; plahost spremeni v neomajen pogum; neustrašno kljubovanje pa v trepetavo pokornost; brezbrižnost spremeni v pozornost in vsem stahovom vzame moč; iz sebičnosti napravi skromnost... [sm=rozica.gif] To so tvoje tople roke, ki so k sebi me privile, ko so moje mlade misli zadnjo vero izgubile, ko so moje mlade misli nad življenjem ostrmele … To so tvoje tople roke, ki so tiho me objele in peljale me v novo srečo, v belo srečo duše tvoje: Daj varuj življenje drugih, da pozabiš sama svoje!
|
|
|
|