[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.3.2006 20:35:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

manca79 -> RE: Polovičen delovni čas do otrokovega šestega leta ? (24.3.2006 20:41:42)

Kakor jaz vem, je. Moja sestra dela sicer po 6 ur (po lastni izbiri) in to čisto OK funkcionira.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.3.2006 20:47:09)

gamini -> RE: Polovičen delovni čas do otrokovega šestega leta ? (24.3.2006 20:49:45)

Ne vem, če je že sprejet, bi ga pa takoj izkoristila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!

Trenutno "koristim" možnost polovičnega delovnega časa do
otrokovega tretjega leta, pa bi takoj podaljšala do šestega leta.

Mislim pa, da tega zakona še niso sprejeli. Upam, da se motim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. 

manca79 -> RE: Polovičen delovni čas do otrokovega šestega leta ? (24.3.2006 21:18:36)

Ne nisem zamenjala; sestra ima punčki stari 6 in skoraj 4 in dela po 6 ur. Lahko pa da je še kje kaka finta, tega pa ne bom trdila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.3.2006 21:24:31)

manca79 -> RE: Polovičen delovni čas do otrokovega šestega leta ? (24.3.2006 21:42:12)

ona je že začela tako pri prvi punčki, ki je sedaj stara 6 let, torej.. ves ta čas. kako si pa plačuje socialno zavarovanje pa res ne vem.

Janeja -> RE: Polovičen delovni čas do otrokovega šestega leta ? (25.3.2006 12:24:29)

gamini

kako pa je s plačilom ostalih (nedelovnih) 4 ur. A ti kaj plača socialna in kaj ti plača? Samo prispevke al tud kaj drugega?

Sama trenutno razmišljam, da bi to koristla, pa me mal zanima kako kaj finančno to zgleda!

Hvala za odgovor in lep materinski dan vsem.

Reja -> RE: Polovičen delovni čas do otrokovega šestega leta ? (25.3.2006 12:37:04)

Kolikor sem brala v Delu, je ta zakon (o starševskem varstvu in družinskih prejemkih) sprejela vlada, zdaj ga mora še parlament in potem bo stopil v veljavo.

Lep pozdrav!

Anonimen -> RE: Polovičen delovni čas do otrokovega šestega leta ? (25.3.2006 12:41:50)

Meni se zdi, da ti idioti, ki pišejo zakone s katerimi skušajo povečati rodnost, nimajo otrok.
Dajte mi povedat, kdo me bo zaposlil za 6 LET, za polovični delovni čas? Vsi bi najraje videli, da smo kar cel dan v službi, ne pa samo 4 ure.

Namesto, da bi povečali otroške dodatke ali bi kake druge ugodnosti dali (npr. v Avstriji dobi ženska za tri otroke 1200 EUR otr. dodatkov.) Pa tudi vrtec je ugodnejši.

tinatona -> RE: Polovičen delovni čas do otrokovega šestega leta ? (25.3.2006 18:16:45)

Mati bo lahko uveljavljala ˝pravico do polovičnega delovnega časa˝do treh let. Oz. če ima dva otroka do starosti 6.let prvega otroka -  sem ravno danes po radiu polsušala.

LP Tina

mira_1975 -> RE: Polovičen delovni čas do otrokovega šestega leta ? (27.3.2006 11:41:00)

in kaj sem razumela, moj tretji bo star ravno tri leta, ko bo najstarejsi star 6 let. Kaj sem profitirala. nic........... ali????????????

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.3.2006 20:51:10)

Stran: [1]