Anonimen -> RE: siljenje z glavico nazaj (23.3.2006 13:45:03)
|
To je refleks, ki naj bi z rojstvom izginil, ampak pri nekaterih ne čisto. Moj Tibor je isto počel. In ko sem o tem povprašala teto, ki je fizioterapevtka, mi je to povedala, in rekla, da ni nič hudega, če le nima glave skozi v tem položaju, ker to bi potem res pomenilo, da ima zategnjene mišice. Tako pa ga samo ne smeš zalagat s hrbta, ker to npr. spet sproži ta refleks, pa ne smeš imeti za otrokom kakšnih pisanih stvari, da bi jih gledal, pa v naročju ga imej tako, da ima bradico bolj blizu njegovim psim. Pa glavico mu v spanju popravljaj, če jo bo imel preveč nazaj. Je pa še rekla, da se bo to najbrž ohranilo do te mere, da se bo metal nazaj, ko no jokal ali kaj podobnega. V bistvu so mi to rekle že sestre in zdravnica v porodnišnici, izgleda, da so že one to opazile, pa si niso nič mar vzele. Tibor še zdaj, pri štirih letih, včasih tako spi, da ima glavo nazaj. Lahko vprašaš v posvetovalnici pediatrinjo, da bo pogledala, če bi stvar mogoče bila za fizioterapevta, ampak po moje res ni nobene panike.
|
|
|
|