silikon ali lateks (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Ovnica78 -> silikon ali lateks (23.3.2006 12:23:46)

Katere dude uporabljate? Midva imava aventovo dudico in sicer iz kavčuka. Ravno sem kupovala nove dude, malo večje, ker bo kmalu star 3 mesece in sem razmišljala, da bi mu raje kupila dudo iz silikona. Pravijo, da dude iz silikona ne spremenijo oblike, tako kot dude iz kavčuka. So pa zato dude iz kavčuka veliko bolj mehke in vprašanje, če bi moj malček sploh hotel dudo iz silikona. Zato so mogoče dude iz kavčuka boljše, jo pač večkrat zamenjaš.
Na koliko časa vi menjate dude? Na embalaži piše, da naj bi jih vsake 4 tedne.




Tricia -> RE: silikon ali lateks (23.3.2006 12:35:18)

Naša je imela kavčukovo samo 1 mesece, mogoče dva...potem sem ji kupila silikonsko in tako ima še sedaj pri 10M...Menjam pa jo na cca 1 mesec, kdaj kasneje, kdaj prej, odvisno kolk je obglodana.




benika -> RE: silikon ali lateks (23.3.2006 12:38:50)

Mi uporabljamo NUK-ove dude iz kavčuka. Prve tedne smo imeli Aventovo dudu iz silikona ampak smo iz takšnih in drugačnih razlogov prešli na NUK-ove dude. Menjamo jih pa...ja no, do sedaj smo jih zamenjali le enkrat (manjše za večje), res pa je, da ima mali 4 dude (toliko jih namreč tetice in babice nanosijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

lp




KODA -> RE: silikon ali lateks (23.3.2006 15:24:45)

Jaz sem pri tastarejšem uporabljala Chicco-tove.Drugih sploh ni maral.
Tamlajši pa sploh že od rojstva dalje ni maral dude.




spacey -> RE: silikon ali lateks (23.3.2006 16:13:02)

Mi tudi nimamo dude, ker ima eno igračko - ninico za dudo.

Nekje sem pa prebrala (mogoče celo tukaj na forumu), da je bolje imeti manjšo dudo, kot večjo, zaradi zobkov in čeljusti. Ne vem, če je res... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




branchi -> RE: silikon ali lateks (23.3.2006 16:33:33)

Naša mala[sm=duda.gif]princeska je imela že od začetka nukovo iz kaučuka. Imela jo je full rada, sedaj je stara 5.5 m in sem ji zadnjič kupila novo od nuka, večjo od 6 do 18 m neka novost star light, pa kao nekaj air - ne vem točno je pa iz silikona. Malo sem oklevala preden sem jo kupila, saj sem se bala, da je ne bo marala. Vendar sem bila zelo presenečena saj jo je takoj vzela za svojo, še raje jo ima kot tisto iz kaučuka in jo sploh ne zgublja ponoči tako pogosto, kot prejšno[sm=smiley36.gif], res pa je, da iz kaučuka postane lepljiva, pa izgubi prvotno obliko - po moje je to normalno saj je iz naravnega materiala.




ALINA55 -> RE: silikon ali lateks (23.3.2006 21:27:06)

Mnenje zobozdravnice je, da če že mora imeti otrok dudo, naj ima raje kavčukovo, ker je bolj prožna in iz naravnega materiala. Silikonske dude so baje pretrde in otrokom preveč utrdijo dlesni, in potem se lahko zgodi, da zobki ne izraščajo pravilno. Enako velja tudi za cuclje na stekleničkah.
Mi imamo Nukovo kavčukovo dudo, menjujemo pa jo vsaki mesec, če je prej ne izgubimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Stran: [1]