SaaS -> RE: Porodniška - starejši otrok doma ali naj ostane v vrtcu (26.3.2006 8:30:59)
|
Jaz čez dva mesece rodim drugega otroka, prvi pa bo takrat star dobrih 18 mesecev. V vrtec hodi že od 11 meseca in sem bila prepričana, da bo tam tudi celo mojo porodniško. Sama sem zelo ZA vrtec. Tudi sin gre zelo rad, že pri uvajanju ni bilo nobenega joka. Zdaj pa se kar smeje ko vstopiva in ko zagleda vzgojiteljico ali pomočnico. Najprej si sploh nisem postavljala vprašanja, "naj ostane v vrtcu ali ne med mojo porodniško?". Jasno v vrtcu, toda zdaj sem se odločila, da ne bo šlo in gre z majem z mano na porodniško. Imamo dve težavi. Ena je ta, da je vrtec kamor hodi, blizu moje službe (v drugi občini kot živimo), mož dela pa čisto drugje (30 km v drugo smer - spet v tretji občini), tako da sploh ni variante, da bi malega vozil v vrtec, saj bi moral skoraj dve uri prej od doma. Druga težava pa je v tem, da sin v vrtcu pobira razne viroze, očitno je zelo dovzeten za te stvari (skoraj cel januar in februar sva bila doma na bolniški!). Mi je pediatrinja svetovala, naj ga zaradi drugega sina raje vzamem iz vrtca, da nebi že takoj prinesel kaj domov in okužil mlajšega, kar res ne bi bilo luštno. Če bi bil sin star 3 leta in dal fazo prebolevanja že skozi ali da na bi bil tako občutljiv in pobiral, kar prileti mimo, bi bila druga zgodba. Tako pa ne bom za vsako ceno vztrajala pri vrtcu, ampak bom sina z majem vzela ven in bo prve mesece z nama doma. Septembra pa smo dobili mesto v našem vrtcu blizu doma, tako da bo šel morda takrat nazaj v vrtec. Bomo videli, kako bo takrat, mogoče počakamo še kakšen mesec dlje.
|
|
|
|